Kweuke sa stal obeťou rasistického útoku

SITA|5. feb 2012 o 20:23

Pavel Pergl adresoval Kamerunčanovi hneď viacero rasistických urážok.

JEREZ. Futbalisti Sparty Praha nedohrali nedeľňajší prípravný zápas so švajčiarskym tímom Bellinzona, duel v rámci sústredenia v Španielsku predčasne ukončila roztržka medzi útočníkom "rudých“ Leonardom Kweukem a ich bývalým hráčom, momentálne kapitánom druhého spomenutého tímu Pavlom Perglom.

Ako informuje portál iDnes.cz, 34-ročný Pergl adresoval Kamerunčanovi hneď viacero rasistických urážok. Bývalý hráč Dunajskej Stredy si to s ním chcel potom vybaviť "ručne - stručne“, fyzickej inzultácii však zabránila promptná reakcia oboch tímov.

"Hanbíme sa za úbohosť českého hráča, ktorý Lea opakovane rasisticky urážal, pretože na neho po športovej stránke nemal,“ komentoval generálny športový manažér Sparty Jaroslav Hřebík. "Snažil som sa Lea povzbudiť. To, čo predviedol Pavel Pergl, už bolo za únosnou hranicou. Okamžite som mu to aj povedal,“ doplnil kapitán pražského mužstva Marek Matějovský.

Pergl pôsobil na Letnej v rozpätí rokov 2003 - 2005. Namiesto plánovaného dvojzápasu sa napokon uskutočnilo modelové stretnutie hráčov Sparty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov