Kundrátová doviezla z Portugalska striebro

Strieborné Slovenky v Portugalsku.
Strieborné Slovenky v Portugalsku. (Autor: porto)
Ján Leško|6. júl 2017 o 00:00

Podmienkou účasti na turnaji bol vek nad 43 rokov.

PREŠOV. Dve prešovské hráčky štartovali na významnom hádzanárskom podujatí v Portugalskom meste Gondomar.

Za Slovensko pod hlavičkou Nitry hrali brankárka Katarína Dlugošová a niekdajšia pivotka ZVL Prešov, Iuventy Michalovce a ešte nie tak dávno vypomáhajúca ŠŠK SLŠ Bemaco Prešov v spoločnej slovensko-českej súťaži hádzanárok (WHIL), vtedy dokonca v jednom tíme vedno aj s dcérou Barborou, Miroslava Kundrátová.

Prešovčanky na turnaji hádzanárskych veteránok

„European Masters Handball Championship 2017 sa hral v portugalskom Gondomare. Výber Slovenska bol zostavený z bývalých hráčok Nitry, Vrútok, Nového Mesta nad Váhom a Prešova. Dokopy sme sa dali po tom, čo sa stretávame na rôznych turnajoch veteránok doma i v zahraničí. Všetko to zastrešili ale Nitrania. Podmienkou účasti na turnaji v Portugalsku bol vek nad štyridsaťtri rokov a žiadna nesmela byť aktívnou hráčkou. S mnohými sme sa na ihriskách pred takými dvadsiatimi rokmi ako súperky, tentoraz sme vytvorili spoločný tím. Patrí sa povedať, že dobrý i úspešný,“ pochválila iniciátorov myšlienky štartu v Gondomar i partie, ktorá to dotiahla vo svojej kategórii až do senzačného finále, Prešovčanka Miroslava Kundrátová.

„Turnaj sa hral v meste Gondomar, no my sme bývali v Porte a na zápasy dochádzali autobusmi. V našej kategórii štartovalo desať družstiev, rozdelených do dvoch skupín. V úvodnom stretnutí sme narazili na neskoršie víťazky, maďarský Angyalok, s ktorým sme prehrali 11:17. Postupne sme ale zdolali turecký Istanbul HC 21:6, talianske Latino Masters 11:5, dánsky Lynge 12:10. V semifinále sme vyhrali nad českým HBH Moravia 12:10. Nuž a na záver vo finále nás znovu zdolali Maďarky z Angyaloku. Zase nad nami vyhrali, tentoraz 16:9. Napriek tomu druhé miesto je doteraz najlepším umiestnením Sloveniek na tomto podujatí.“

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 26/2017, v predaji od utorka 4. júla do pondelka 10. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kundrátová doviezla z Portugalska striebro