Kuklová netušila, že si ešte v Košiciach zahrá

Sportnet|29. jan 2007 o 00:00

Košice Vo východoslovenskom derby porazilo K Cero V.O.D.S. Poprad hladko 100:53. V dobre známej košickej hale sa v tomto meraní síl po vyše dva a

pol roku opäť predstavila Andrea Kuklová. Tentoraz ako hráčka Popradu si tak mohla zaspomínať na úspešné roky, ktoré v Košiciach prežila. Keď v roku 2004 pomohla dvihnúť Delte premiérovo nad hlavu pohár za víťazstvo v slovenskej extralige a následne odišla na materskú dovolenku, zdalo sa, že jej bohatá kariéra je uzavretá. Ani ju samu by vtedy nenapadlo, že sa v košickej starej športovej hale (dnes už Infiniti aréne) ešte prestaví ako hráčka.

"Veru, keď som sa tu naposledy lúčila, to som si fakt nemyslela. Ale stalo sa... Prežila som na tomto mieste toho skutočne dosť, teraz je však hala vynovená, krajšia," vyznala sa zo svojich pocitov 35-ročná krídelníčka a dodala: "Tri štvrtiny zápasu sa mi tu hralo dobre, v závere však už nie." Poprad naozaj dlho podával na pôde veľkého favorita sympatický výkon, keď polčas prehral len o 15 bodov. Miestami príliš ležérne hrajúce domáce sa až potom spamätali a v posledných fázach zápasu náskok poriadne natiahli. "Košičanky v závere pritlačili a my sme už odišli. Mrzí ma, že posledná štvrtina natiahla rozdiel skóre až na 47 bodov, ale taký je asi pomer síl," priznala druhá najlepšia hráčka Európy za rok 1995, ktorá svojho času okúsila aj ženskú WNBA. Teraz sa na palubovku vrátila, aby materskému Popradu pomohla, zakusuje však dosť neľahké obdobie klubu. Podtatranský celok totiž prehral už osem zápasov za sebou, zahanbujúco aj na palubovke posledných Levíc, čo znamenalo i koniec trénerky Janáčkovej na lavičke. Klub teraz bude musieť nájsť nového kormidelníka a družstvo sa bude musieť z najhoršieho pozbierať, aby šlo zase výkonnostne hore. "Áno, je to pre klub ťažké obdobie, musí sa vyriešiť veľa vecí. Nám hráčkam neostáva nič iné, len trénovať a hrať, ostatné je na funkcionároch," dodala učastníčka OH v Barcelone.

Poprad koučoval Kovalský

Košice Trénerka Popradu Jana Janáčková skončila vo svojej funkcii po stredajšej šokujúcej prehre na pôde beznádejne posledných Levíc a keďže o jej nástupcovi ešte pod Tatrami nerozhodli, situáciu museli pre zápas v Košiciach vyriešiť operatívne. Pod oficiálnym zápisom o stretnutí bola podpísaná kapitánka Martina Gandžalová, no v skutočnosti družstvo koučoval z lavičky Ľuboslav Kovalský. Tento tréner popradských kadetiek bol dočasne poverený vedením seniorského družstva do času, kým sa otázka lodivoda áčka definitívne nevyrieši. Možno sa tak stane už dnes, keď má zasadnúť správna rada klubu.

KRITICKÝ OKAMIH

Jalčová zle došliapla

Košice - V 29. minúte derby proti Popradu po zlom došliapnutí na palubovku ostala s bolestivou grimasou držiac sa za členok kapitánka K Cero V.O.D.S. Ivana Jalčová. V košickom tábore boli v tej chvíli vystrašení, veď už vo štvrtok ich čaká osemfinálový duel Pohára FIBA proti ruskej Vologde. Našťastie, opora tímu odišla z ihriska po svojich a zranenie nevyzeralo byť vážne. "Členok je už na výrony zvyknutý, tak verím, že do dvoch-troch dní bude v poriadku," povedala nám po stretnutí I. Jalčová. Tréner Karnay ju pre istotu viac na palubovku neposlal, ale zdalo sa, že ak by šlo o nejaký dôležitejší duel, na ihrisko by sa ešte mohla vrátiť. "Áno, myslím, že po otejpovaní by s tým šlo hrať ďalej, ak by to bolo nevyhnutné." Na margo nevýrazného prejavu a nasadenia domácich v prvom polčase Jalčová uviedla: "Poprad sme nepodcenili, ale sú to pre nás povinné jazdy. Na konci prvej štvrtiny a v priebehu druhej nám nevychádzala obrana,ale napokon sme vyhrali o takmer o 50 bodov, takže je to v pohode."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kuklová netušila, že si ešte v Košiciach zahrá