Kuchárik: Moje dojmy vo Svidníku sú pozitívne

Univerzál Jakub Kuchárik.
Univerzál Jakub Kuchárik. (Autor: Radoslav Zelizňák)
Sportnet|9. nov 2012 o 00:00

Jakub Kuchárik pôsobí v tíme Legend Watches Slávia Svidník prvú sezónu.

Keďže pod Duklu prišiel z Trenčína, zápas pod hradom Matúša Čáka bude mať pre neho špeciálnu príchuť.

SVIDNÍK. V máji posilnil Legend Watches Slávia Svidník 20-ročný Jakub Kuchárik, ktorý prišiel pod Duklu s vizitkou najlepšieho juniora uplynulej sezóny.

Odchovanca púchovského volejbalu si na majstrovstvách Slovenska juniorov vyhliadol osobne tréner Jaroslav Vlk, keď okrem volejbalových kvalít ocenil u dvestoštyri centimetrov vysokého univerzála aj jeho povahové vlastnosti. Hoci o mládežníckeho slovenského reprezentanta prejavilo záujem viacero klubov, jeho voľba padla na Svidník.

„Moje dojmy sú pozitívne. Myslím si, že sa mi už podarilo adaptovať sa a s mojím rozhodnutím prísť do Svidníka som spokojný. Zatiaľ som síce ešte nedostal toľko príležitostí, ale na druhej strane to chápem, lebo stále sa mám v čom zlepšovať. Najťažšie bolo pre mňa zvyknúť si na rýchlosť hry. Kamil Feňo nahráva naozaj veľmi rýchlo a na to som v Trenčíne alebo predtým v Púchove nebol zvyknutý,“ zhrnul svoje dojmy a postrehy Jakub Kuchárik.

Podľa plánov

Pri svojom príchode J. Kuchárik priznal, že pred novou sezónou sa chcel volejbalovo posunúť a preto sa rozhodol pre Svidník, ktorého ambície a podmienky boli dostatočnou zárukou jeho ďalšieho športového rastu.

Po dvoch úspešných ročníkoch, kedy Slávia viackrát prepisovala klubovú históriu, mužstvo aktuálne opäť potvrdzuje, že karty bude miešať na najvyšších poschodiach.

„Zatiaľ ideme podľa cieľov, ktoré sme si dali pred sezónou. Sme radi, že sme našu silu potvrdili aj proti ďalším dvom kandidátom na postup medzi štyri tímy v nadstavbe, čo je pre náladu v kabíne vždy iba pozitívnym prínosom. Robíme všetko pre to, aby sme sa dostali opäť čo najvyššie, a tak verím, že rovnako sa nám bude dariť aj v ďalšom priebehu,“ konštatoval J. Kuchárik.

Nový tím

V minulej sezóne pôsobil J. Kuchárik v Centre olympijskej prípravy v Trenčíne a práve mladíci spod hradu Matúša Čáka budú najbližším súperom Svidníka. Hoci sa obidva tímy nachádzajú na opačných póloch tabuľky, J. Kuchárik domácich hráčov nepodceňuje.

„V porovnaní s minulou sezónou je v Trenčíne nový tím. Z môjho ročníka všetci odišli do iných klubov a hoci pár chlapcov poznám, v kontakte veľmi nie sme. Keď som bol doma na západe, bol som sa pozrieť na jeden zápas Trenčína. Podľa mňa, by sme ich mali zatlačiť servisom, ktorý často trénujeme a v doterajšom priebehu nám vychádzal. Na druhej strane, sú to mladí chalani, ktorí sa budú hecovať, preto určite nič nepodceníme,“ zdôraznil J. Kuchárik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kuchárik: Moje dojmy vo Svidníku sú pozitívne