Kritérium pred Tour Down Under vyhral Ewan, Velitsovci zaostali

(Autor: Twitter)
SITA|17. jan 2016 o 14:27

Pretekári absolvovali tridsať kôl po okruhu merajúcom 1,7 km. Nedeľňajšie kritérium na 51 km vyhral Austrálčan Caleb Ewan. Peter Velits finišoval na 39. pozícii, jeho brat Martin bol sedemdesiaty tretí.

ADELAIDE. Austrálčan Caleb Ewan z tímu Orica - GreenEdge sa stal víťazom nedeľňajšieho kritéria na 51 km, ktoré predchádzalo úvodným väčším pretekom cyklistickej sezóny Tour Down Under v austrálskom Adelaide.

Ewan zvíťazil na trati pozostávajúcej z tridsiatich kôl po okruhu merajúcom 1,7 km o viac než dĺžku bicykla pred Talianom Giacomom Nizzolom (Trek-Segafredo) a Britom Adamom Blythem z Tinkoffu.

V cieli nechýbali ani bratia Velitsovci. Peter Velits z tímu BMC Racing obsadil 39. miesto s odstupom ôsmich sekúnd, Martin Velits (Etixx-QuickStep) bol sedemdesiaty tretí s časovým mankom 24 sekúnd na víťaza.

V cieli klasifikovali 138 pretekárov.

Šesťetapové preteky Tour Down Under zaradené do elitného seriálu WorldTour sa začnú v utorok 19. januára. Prvá etapa z Prospectu do Lyndochu meria 130,8 km. Obhajcom celkového prvenstva je Austrálčan Rohan Dennis, tímový kolega Petra Velitsa z BMC Racing.

Na Tour Down Under jazdci absolvujú dokopy šesť etáp, len záverečná je klasifikovaná ako rovinatá. Ostatné majú mierne zvlnený profil. V programe nefiguruje ani jedna etapa pre čistokrvných vrchárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kritérium pred Tour Down Under vyhral Ewan, Velitsovci zaostali