Menší malér si Hagara ani nevšimol. Zajazdil šiesty čistý krátky program v sezóne

Adam Hagara po krátkom programe na ME v Kaunase.
Adam Hagara po krátkom programe na ME v Kaunase. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|11. jan 2024 o 07:00

Slovenský pretekár je priebežne jedenásty.

KAUNAS. Akoby mal nervy z ocele. Adam Hagara sa pred svojimi jazdami vždy tvári uvoľnene a vyrovnane a také sú aj jeho výkony.

17-ročný slovenský krasokorčuliar zajazdil na majstrovstvách Európy v Kaunase čistý krátky program – už šiesty v tejto sezóne. Získal 74,97 bodov, svoje sezónne maximum si vylepšil o tri stotiny bodu.

Pred voľnými jazdami je na skvelom 11. mieste.

Presne v čase 1:41

„Som spokojný s krátkym programom. Nejaké vecičky by sa dali zlepšiť, ale zajazdil som ho minimálne tak ako na tréningu a tým pádom sa nemám prečo hnevať alebo byť smutný,“ povedal pre Sportnet Hagara.

Svoju jazdu na pieseň Another Love od Toma Odella otvoril kombináciou trojitého flipa s trojitým tulupom, nasledoval trojitý axel a vzápätí trojitý lutz. Dve jeho piruety dostali najvyšší level štyri, tretia bola level tri, takisto ako kroková pasáž.

Hagara mal siedmu najvyššiu technickú známku spomedzi všetkých pretekárov.

Hoci predviedol svoj vysoký štandard, predsedu zväzu v určitom momente priviedol na pokraj infarktu.

V priebehu jazdy sa mu totiž rozopol textilný pás, ktorý drží nohavice pod korčuľou. „Nevšimol som si to, až počas nízkej piruety som cítil, že som chytil niečo. Ale bolo to v pohode,“ usmieval sa Hagara.

„Za to ja som si to všimol hneď! Stalo sa to presne v čase 1:41,“ doplnil už so smiechom Jozef Beständig, šéf Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu.

S úsmevom a uvoľnene

Hagaru takéto menšie maléry nerozhádžu. Pred krátkym programom vo finále juniorskej Grand Prix sa mu zase roztrhli šnúrky, ale ani to neovplyvnilo jeho výkon.

Slovenský pretekár vyžaroval v Kaunase pokoj a istotu od prvej chvíle, aj na tréningoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Menší malér si Hagara ani nevšimol. Zajazdil šiesty čistý krátky program v sezóne