Kozák si zaspieval hymnu: Konkurencia bude ešte väčšia

Tréner Slovenska Ján Kozák v priateľskom zápase Rumunsko - Slovensko na Národnom štadióne v Bukurešti.
Tréner Slovenska Ján Kozák v priateľskom zápase Rumunsko - Slovensko na Národnom štadióne v Bukurešti. (Autor: TASR)
SITA|15. aug 2013 o 09:46

Máme na čom stavať, chlapci si postavili latku dosť vysoko. Bol by som rád, keby ju nepodliezali, ale stúpali vyššie a vyššie, povedal tréner.

BUKUREŠŤ / BRATISLAVA. Tréner Ján Kozák by pred prípravným zápasom v Rumunsku bral remízu. Slováci napokon v jeho prvom zápase na lavičke podali kvalitný výkon, v závere mohli dokonca rozhodnúť o víťazstve.

Máme na čom stavať, latku postavili vysoko

"V prvom polčase som nebol spokojný s hrou v určitej fáze, keď sme strácali ľahké lopty, súper sa dostával do tlaku, ktorý vyústil v inkasovaný gól. Záver vyznel v náš prospech, pri troška väčšom šťastí sme mohli aj vyhrať," zhodnotil Kozák.

"Máme na čom stavať, chlapci si postavili latku dosť vysoko. Bol by som rád, keby ju nepodliezali, ale stúpali vyššie a vyššie. Keď sa uzdravia ostatní hráči, konkurencia bude ešte väčšia. Bolo vidieť, že chcú podať dobrý výkon," pokračoval Kozák.

Potešil aj výkon tria navrátilcov

V zápase proti Rumunsku potešil aj výkon tria navrátilcov - brankára Muchu, obrancu Pekaríka a útočníka Šestáka. Muchovi vyšlo stretnutie, vyriešil niekoľko nebezpečných situácii, za inkasovaný gól ho ťažko viniť.

Pekarík so Šestákom dobre spolupracovali na pravej strane ihriska a neraz sa ocitli Slováci vo vyložených šanciach po ich kombinácii. Navyše, Pekarík si ustrážil pravý kraj defenzívy.

"Muchu uznávam ako brankára. Chcel som vidieť, v akom je fyzickom stave. Na tréningu sa ukázal ako veľký profík, prišiel stopercentne pripravený. Mal som trochu aj ja obavy, pretože nechytával, ale je to skúsený gólman, dobre organizuje obranu. Som rád, že mu vyšiel zápas," pokračoval 59-ročný tréner.

"Pri Pekaríkovi bolo vidieť, že je po letnej príprave a má top formu. Chýbala mu síce zápasová prax, ale predviedol veľa dobrých vecí, bol aktívny a mal veľké množstvo pekných akcií. Šesták ukázal dobrý pohyb, dobrý ťah na bránku, dostal sa do dvoch šancí a potvrdil oprávnenosť nominácie."

Vráti sa do svojho hráčskeho obdobia

Nový tréner SR priznal, že počas duelu bol o čosi viac nervózny ako pri ligových zápasoch. "Keď hrala slovenská hymna, mal som úžasný pocit. Vrátil som sa do svojho hráčskeho obdobia. Aj som si zaspieval. A s radosťou," dodal Kozák.

Slovensko sa najbližšie predstaví v Bosne a Hercegovine v rámci kvalifikácie na MS 2014 do Brazílie 6. septembra v Zenici. Bosniaci sú lídrom G-skupiny, pred tretími Slovákmi majú náskok siedmich bodov. V stredu doma prehrali v príprave s USA 3:4, pričom viedli 2:0. Víťazstvo hostí zariadil čistým hetrikom Altidore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák si zaspieval hymnu: Konkurencia bude ešte väčšia