Kováčová z Cassovie: Je to iný level

Jana Kováčová. Jedna z najskúsenejších hráčok Cassovie.
Jana Kováčová. Jedna z najskúsenejších hráčok Cassovie. (Autor: Patrik Fotta)
Sportnet|10. nov 2014 o 00:00

Basketbalistky BK SOUŽ Cassovia Košice podľahli Piešťanským Čajkám na domácej palubovke 58:84.

Mladý tím Košičaniek sa veľkého favorita nezľakol.

KOŠICE. O výsledku zápasu rozhodli prvá a tretia štvrtina, v ktorej ťahali Košičanky za kratší koniec povrazu. V druhom a poslednom dejstve dokázali uhrať rovnaký počet bodov ako ich favorizované súperky.

„Piešťany toho toku, ako sme videli v zápase proti Good Angels, sú im už vážnou konkurenciou. Úrovňou sú niekde úplne inde ako my, ale aj napriek tomu si myslím, že sme s nimi odohrali celkom solídny zápas. Samozrejme sme sa nevyhli nejakým chybám, ktoré boli jednak zbytočné a viac menej pramenili z našej nerozvážnosti. Napriek tomu to pre nás nie je zlý výsledok,“ povedala po zápase Jana Kováčová.

Euroligový tím Good Angels dokázal s Piešťanmi vyhrať tesne 66:61 a svoje kvality ukázali Čajky aj proti druhému košickému celku, ktorý má podstatne menej skúsený káder.

„Hrať proti takýmto hráčkam, ktoré hrajú aj medzinárodné súťaže je iný level. Pre naše mladé baby je to veľké plus z pohľadu získaných skúseností, ale to asi proti každému súperovi v extralige,“ skonštatovala Kováčová.

Vyjadrila sa aj k nasledujúcemu zápasu proti aktuálne poslednému celku Slovanu Bratislava: „So Slovanom máme ambície vyhrať. Túto sezónu sme sa s nimi ešte nestretli a nevieme čo môžeme od nich očakávať, ale ideme do toho ukázať čo vieme a chceme zvíťaziť, obzvlášť keďže to bude u nás doma.“

Súpera sa nezľakli

Vedúci košického družstva Mikuláš Klasovský bol po zápase spokojný s kolektívnym výkonom, ktoré hráčky predviedli.

„Hrali sme proti silnému súperovi, podali sme bojovný a sympatický výkon. Dievčatá sa nevzdali a ich snahu si skutočne ceníme,“ povedal Klasovský.

Súperky mali okrem kvalitatívnej aj výškovú prevahu, ktorú sa snažili Košičanky vyvážiť bojovnosťou.

„V jednom momente sa na ihrisku ocitli štyri ich hráčky, ktoré v istých rotáciách u nich fungujú ako podkošové hráčky. My sme mali len jednu klasickú pivotku a tak ostatné hráčky, ktoré boli síce nižšie no vynahradzovali to bojovnosťou, sa snažili tomu vyrovnať. Dievčatá sa nezľakli súpera, ktorý má na to, aby hral o špicu a možno aj finále, ale to nechcem predbiehať. Naše hráčky sa zomkli a bojovali až do konca zápasu a z môjho pohľadu išla chémia družstva v tomto zápase o nejaké percentá hore,“ povedal M. Klasovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kováčová z Cassovie: Je to iný level