Košických futbalistov skúša poľský druholigista

Sportnet|15. jan 2010 o 00:00

Odchovancov košického futbalu Rudolfa Urbana, Martina Hlouška a Radoslava Školníka skúša poľský druholigista Sandecja Nowy Sacz.

KOŠICE/NOWY SACZ. Všetkých troch hráčov by chcel poľský klub angažovať ako posily. Minimálne dvaja zo spomínanej trojice by sa mali v krajine našich severných susedov dohodnúť na zmluve už v najbližších dňoch. Školník si musí na svoju definitívu ešte počkať.

Rudolf Urban by mal byť v tíme druholigového nováčika tvorcom hry. "Je to kvalitný hráč, pripísal si aj niekoľko štartov za slovenskú reprezentáciu. Zatiaľ sa ukazuje v dobrom svetle. Keďže nám odišiel stredný záložník, práve takýto typ hráča potrebujeme," povedal nám Ján Fröhlich, Slovák, ktorý vykonáva v Nowom Saczi funkciu kapitána mužstva i riaditeľa klubu. Urbanovým spoluhráčom by sa mal stať bývalý Košičan Martin Hloušek. Ten si ako niekdajší hráč Ružomberka vyskúšal aj pôsobenie v Česku či Rusku. "Počítame s ním na pravú stranu zálohy. V mužstve by mal zvýšiť konkurenciu a v jarnej časti by mohol byť platným hráčom," dodal J. Fröhlich. Podľa neho by obidvaja futbalisti mali zakrátko podpísať zmluvy. "Predbežne sme dohodnutí, hráči musia k definitíve ešte podstúpiť lekárske testy. Rudovi Urbanovi navrhneme zmluvu na rok a pol," podotkol J. Fröhlich. V otázke angažovania bývalého košického kapitána Radoslava Školníka zatiaľ nie je jasno. "Zišiel by sa nám na stopérsky post. Rado je kvalitný futbalista, je však vidieť, že mal trochu resty v tréningovom procese. Chceme ho však vyskúšať v sobotňajšom zápase proti Katowiciam. Potom sa rozhodne, či s ním budeme počítať," povedal Ján Fröhlich.

Futbalisti Sandecje sa ako nováčikovia druhej najvyššej poľskej súťaže nachádzajú po jeseni v tabuľke na štvrtom mieste. Vyššie postupujú dva kluby. V tíme už teraz pôsobia dvaja Slováci. Okrem Jána Fröhlicha aj Bardejovčan Miroslav Lauko, káder dopĺňajú aj legionári, po jednom z Litvy, Srbska a Senegalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košických futbalistov skúša poľský druholigista