Košickí sršni sa chystajú na Euro interligu

Vlani obstáli. V Euro interlige ČH Hornets v minulej sezóne zdolali aj slávny Vasas.
Vlani obstáli. V Euro interlige ČH Hornets v minulej sezóne zdolali aj slávny Vasas. (Autor: rosa)
Marián Špacai|18. nov 2010 o 00:00

Vodných pólistov ČH Hornets Košice ešte určite máta v hlavách zbytočne vysoká prehra s Honvédom Budapešť v Pohári LEN a onedlho ich čaká konfrontácia s týmto súperom v inej súťaži. Už na budúci týždeň v Euro interlige.



KOŠICE. Druhý ročník Euro interligy štartuje už o niekoľko dní.

Sedem účastníkov

Počet účastníkov sa z vlaňajších desať scvrkol na sedem. Maďarské euroligové kluby Eger, Vasas a Szeged sa pre prílišnú vyťaženosť vzdali účasti, rovnako aj Ferencváros a rumunská Oradea. Nezúčastní sa už ani Újpest. Z minulej sezóny ostávajú okrem ČH Hornets srbské Partizan Belehrad a Nový Sad a maďarský Honvéd Budapešť. Nováčikmi sú zo Srbska Crvena Zvezda Belehrad a z Maďarska Pécs a Szolnok.

„Ohlasy na premiérovú sezónu boli dobré, najmä zo strany nás a Srbov, lebo ani oni nemajú také vyrovnané domáce súťaže. Maďari tvrdia, že majú, ale ja si to nemyslím, lebo z trinástich účastníkov patrí k špičke len šesť alebo sedem. V tomto ročníku Euro interligy malo byť pôvodne osem tímov, ale vycúval Szeged a napokon padla aj Oradea," uviedol generálny manažér ČH Hornets Štefan Šmihuľa.

Súťaž sa teda bude hrať v troch krajinách, stratila rumunského zástupcu. Možno je to však aj dobre, pretože práve Oradea sa vlani postarala o to, že Euro interliga sa poriadne nedohrala. Spomínaný klub neabsolvoval niektoré zápasy s maďarskými mužstvami.

„Oradea spôsobovala chaos, prekladala zápasy, rušila termíny. Každý s ňou mal problémy," prezradil Š. Šmihuľa.

Z osemnástich zápasov vlani sršni v tvrdej konkurencii vyhrali sedem a dva remizovali, čo bol nad očakávanie slušný výsledok. Tento rok sa sústredia predovšetkým na to, aby sa aj mladší hráči čo najviac oťukali v medzinárodných skúškach.

„Treba ich zakomponovať do tímu. Je možné, že zase siahneme aj po hráčoch z iných klubov, napríklad Kozmérovi či Peczovi, ktorí boli aj na turnaji Pohára LEN v Neapole. Tiež v dobrom svetle sa ukazuje mladý Ďurík z Novák."

Začínajú v stredu

Zaujímavé je, že Euro interligu začínajú sršni na budúcu stredu 24. novembra domácim zápasom s Honvédom Budapešť. Teda so súperom, s ktorým len v nedeľu prehrali v prvom stretnutí osemfinále Pohára LEN 8:14 a pred decembrovou odvetou tak sú už bez šance.

„Pôvodne sme chceli tento stredajší zápas preložiť tak, aby sme sa s Honvédom nestretli medzi našimi dvoma vzájomnými zápasmi v Pohári LEN. Po výsledku v Budapešti to však už stratilo zmysel a keďže nechceme komplikovať rozpis Euro interligy, tak duel odohráme v riadnom termíne," dodal generálny manažér ČH Hornets. Aj druhý interligový súboj odohrajú potom Košičania doma, ale až 15. decembra proti Szolnoku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí sršni sa chystajú na Euro interligu