Košickí hádzanári chcú odčiniť prehru v Šali

Erik Ľoch. Na bránkovisku Modry v minulej sezóne.
Erik Ľoch. Na bránkovisku Modry v minulej sezóne. (Autor: veja)
Sportnet|18. okt 2014 o 00:00

Košickí hádzanári sú v extralige pod čiarou, ktorá oddeľuje play-off šestku od zvyšku sveta.

Košickí hádzanári sú v extralige pod čiarou, ktorá oddeľuje „playoffovú šestku“ od zvyšku sveta. Trochu zbytočne, lebo keby v minulom kole uspeli v Šali, ktorá je nováčikom v najvyššej súťaži, mohli byť nad ňou, a v dnešnom súboji doma o 18. h s Modrou mohli svoje postavenie potvrdiť.

KOŠICE. Lenže, pred týždňom v Šali dostali Košičania výprask, keď prehrali o 14 gólov, a tá čiara pred nimi opäť trochu zhrubla.

„Tak, ako sme hrali v Šali, sa nedá hrať. Jednoducho, úplne sme tam skratovali, v tom zápase nám nešlo vôbec nič, veď sme zahodili sedem sedmičiek, a to sa nemôže stať, aj keď Fabián je skúsený brankár. Vystriedalo sa na ňom skoro celé mužstvo, a tréner Kolesár nám povedal, že dnes budeme ťahať papieriky, kto pôjde na sedmičky proti Modre. V Šali prišiel rad aj na mňa, z prvej som trafil tyčku, druhú som premenil, ale proti Modre určite dostanú príležitosť skúsenejší sedmičkári,“ vraví pivot 1. MHK Košice Erik Ľoch, ktorý, tak ako jeho spoluhráči, chce na výprask v Šali zabudnúť.

„Čo najskôr. Dnes musíme tú prehru odčiniť, a iné ako víťazstvo s Modrou si nepripúšťame. V minulej sezóne, aj keď sme tam remizovali, sme ju doma porazili o 25 gólov...“

Pobijú sa štyria

Cieľ košického mužstva je nad tou čiarou, ale aj keď je tam miesto pre poltucet družstiev, ľahké to veru nebude.

„Samozrejme, naším cieľom je prebojovať sa do play–off, do prvej šestky, kde by sme mohli hrať zápasy s kvalitnejšími súpermi, ktoré by nám dali oveľa viac ako súboje o záchranu. Prvá štvorka je v podstate jasná, a o dve zvyšné priečky sa pobijú štyri družstvá, Nové Zámky, Šaľa, ŠKP Bratislava a my,“ vyratúva Erik Ľoch najväčších konkurentov v boji o play–off.

V minulej sezóne komplikovalo jeho pozíciu na poste pivota číslo jeden v košickom tíme zranenie ramena, ale po operácii je zdravotne už o.k.

„Aj keď rameno je už v poriadku, ešte nie som v optimálnej forme. Dobré je, že na pivote sme traja, takže máme konkurenciu. O to viac sa musím snažiť...“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hádzanári chcú odčiniť prehru v Šali