Košická Lokomotíva valcuje v nadstavbe, ale postúpiť nemôže

Sportnet|25. apr 2016 o 00:00

Spanilá jarná jazda košickej Lokomotívy v nadstavbovej časti druhej futbalovej ligy pokračuje.

KOŠICE. Aj vo štvrtom zápase v rade naplno zabodovala, hoci sa jej do priebežnej tabuľky pripísalo iba deväť bodov.

Plný zásah z Borčíc im totiž SFZ z dôvodu odstúpenia nováčika zo súťaže anulovali. Na už podstatne lepšom zelenom trávniku to však hráčov Košíc netrápilo.

„Žiaľ, stalo sa a my s tým nič nenarobíme. Majiteľ Borčíc sa tak rozhodol a hoci sa nám nepozdával už ani pri vzájomnom súboji na ich pôde, toto bola naozaj bomba,“ s úsmevom sa obzrel za riadnym faux pas druhej najvyššej súťaže Pavol Šuľák.

On sám patril k pilierom domácej obrany, ktorá udržala mladíkov žilinskej rezervy na uzde.

„Bol to skutočne náročný duel a dá sa povedať, že to bol zároveň najsilnejší súper na našom ihrisku v tomto roku. Poctivo sme sa naň pripravovali počas celého týždňa a stálo to zato. Mladíci Žiliny mali výborný pohyb, Lopta ich naozaj poslúchala avšak my sme ich do vyloženej šance prakticky nepustili. Naopak, vyšla nám jedna z kontier a mohli sme sa tešiť,“ skonštatoval stopér, ktorý sa po výletoch na kraji obrany vrátil na svoj pôvodný post.

„Nemal som s tým problém, veď ma na stopéra brali, nie? „huncútsky uzavrel náš záujem o túto zmenu v jeho náplni práce.

Fyzicky náročný zápas

Aj Adrián Leško sa mohol spokojne usmievať, veď svojim gólom zariadil plný zásah, hoci na neho jeho spoluhráč Šuľák ´bonzol´, že to bol skôr nepodarený center, ktorý si Le Liang vrazil do vlastnej siete.

„Toto už nebude nikoho zaujímať. Lopta skončila, kde mala a to bolo podstatné,“ šibalsky sa vykrútil z prenejšieho popisu úspešne zakončenej akcie 20-ročný z Michaloviec hosťujúci útočník.

„Žilinčania zahrali presne to, čo sme očakávali. Bol to fyzicky náročný zápas. Kombinačne sme sa súperovi vyrovnali a sme radi, že sme neprerušili našu úspešnú jarnú bilanciu.“

Zatiaľ iba špekulácie

Pri odchode z areálu Lokomotívy sme ešte podpichli majiteľa klubu Petra Daduláka otázkou, ako naložia so skutočnosťou, ak by sa na konci súťaže ocitli na postupovej pozícii. Veď celkom reálne takáto situácia môže nastať.

Ten sa, po ďalšom víťazstve, v zjavne dobrej nálade nedal vtiahnuť do špekulácií: „Toto budeme naozaj riešiť, až by sa tak stalo.“

No my mu po konzultácii s prezidentom VsFZ Richardom Havrilom rozmýšľanie uľahčíme a aj pre futbalovú verejnosť dávame veci na pravú mieru: „Lokomotíva Košice, ako reálna farma FK Zemplín Michalovce, do prvej ligy postúpiť nemôže. A to ani vtedy, keby prípadne Zemplín zostúpil, čo mu, samozrejme, neprajeme,“ uspokojil našu zvedavosť prvý muž východoslovenského futbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košická Lokomotíva valcuje v nadstavbe, ale postúpiť nemôže