Košice vyhrali na ľade Zvolena jasne 8:2

Zvolen doma vysoko prehral s Košicami.
Zvolen doma vysoko prehral s Košicami. (Autor: SITA)
TASR|15. nov 2011 o 19:14

Zvolen nemal v šlágri 20. kola extraligy na domácom ľade v dueli s Košicami nárok, Žilina viedla nad Slovan už po 48 sekundách, napokon prehrala 1:5. Poprad nestačil doma na Skalicu.


ico

20. kolo Tipsport extraligy

  • Zvolen - Košice 2:8 - viac
  • Žilina - Slovan 1:5 - viac
  • HK Poprad - Skalica 3:6 - viac
  • Trenčín - Martin 1:3 - viac
  • Nitra - Banská Bystrica 4:3 pp - viac

Tabuľka:

1. Košice 21 14 0 0 0 0 7 76:49 42
2. Skalica 21 13 1 0 0 1 6 75:58 42
3. Slovan 21 13 0 0 0 1 7 71:47 40
4. Zvolen 20 11 0 2 0 0 7 48:48 37
5. Poprad 20 10 0 0 3 0 7 68:59 33
6. Trenčín 21 10 1 0 1 0 9 54:45 33
7. Martin 21 7 0 2 0 1 11 53:72 26
8. B. Bystrica 21 5 1 1 1 4 9 46:55 24
9. Žilina 21 6 0 2 1 1 11 43:60 24
10. Nitra 21 4 3 1 0 1 12 47:69 21
- HK Orange 20 8 0 1 0 0 7 13:32 2

Poznámka: (počet zápasov, výhry - 3 body, výhry po predĺžení - 2 body, výhry po samostatných nájazdoch - 2 body, prehry po predĺžení - 1 bod, prehry po samostatných nájazdoch - 1 bod, prehry - 0 bodov, skóre, body)

Majster dominoval vo Zvolene

Košičania zrušili hneď v úvode všetky polemiky o tom, ako dopadne ťahák kola. V 6. min sa pobral Škrečko z bránky na striedačku a dovtedy stihol až trikrát vyťahovať puk zo siete. Košičania dokonale zvládli začiatok a napísali expresne rýchlo aj scenár celého súboja.

Na gól Haščáka v 2. min navrstvil Mlynarovič o poldruha minúty ďalší a keď Bartoš v 6. min pridal tretí, zapôsobil ako presný knokaut v boxerskom ringu. V 4. min Brabenec trikrát zblízka dorážal a ak by prekonal Hyláka, možno by spôsobil pozdvihnutie ducha na striedačke.

Podarilo sa to až Vantrobovi v presilovke 10 sekúnd pred prestávkou, zápal domácich však v šatni vychladol a druhá tretina sa podobala prvej.

V 31. min po vyhratom Gronovom buly sa Miklík oprel do puk a načal aj konto náhradného brankára Kuraliho. V 35. min Draveckého úspešný bekhend už veštil, že Zvolenčakia budú musieť stráviť ťažšiu prehru, pretože Košičania jasne vládli, v presnej streľbe, dôraze i v hokejovom rozume.

Napriekt tomu mohli inkasovať v 39. min, Škvaridlo sa rútil sám na bránku, narazil však na Hylákov stoický postoj a istý zákrok. Tretiu tretinu gólovo pokrstil Dravecký už po 45 sekundách po presnej krížnej nahrávke od Bartoša, a to už s domácimi mohlo nepríjemne zatriasť.

Otázne len zostalo, či Zvolenčania prehrajú dôstojne, alebo úplne zabalia snahu po čestnom výsledku. Našťastie si zvolili prvú možnosť a dokonca aj znížili. Po hrúbke Šedu skóroval zblízka pri hre štyroch na štyroch v 48. min Baláž a trochu pofúkal ranu z nepríjemnej prehry.

Ak by Šachrajčuk v 51. min spálil aj nemožné, keď nevedel zastrčiť puk a len ho roztancoval na bránkovej čiare a do žŕdky, mohli sa jedným kútikom aj usmiať, veľmi rýchlo však zvädli po úniku a presnej strele Haščáka v 52. min. Definitívnu bodku udelil zápasu bombou v 59. min Vorel.

ico

HKM Zvolen - HC Košice 2:8 (1:3, 0:2, 1:3)

Góly: 20. Vantroba (Marek Slovák, Šachrajčuk), 48. V. Baláž - 2. Marcel Haščák (E. Piatak), 3. Mlynarovič (Homer, Vorel), 6. P. Bartoš (Dravecký, Tabaček), 31. Michel Miklík (S. Gron), 35. Dravecký (Fabuš, Vorel), 41. Dravecký (P. Bartoš, Zálešák), 52. Marcel Haščák, 59. Vorel (Fabuš, J. Tabaček)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Návratek, Tvrdoň, 2079 divákov

Zvolen: Škrečko (6. Kurali) - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Korhonen, Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Brabenec, Šachrajčuk, Marek Slovák - Čurilla, M. Jurík, Škvaridlo - Otčenáš, Síkela, Zuzin

Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, M. Novák, Šeda, M. Grman, Slimák - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Marcel Haščák, E. Piatak, D. Pašek - Fabuš, Vorel, Mlynarovič - od 50. min Biro

Aktéri hodnotia:

Vladimír Klinga, asistent tréner Zvolena: "Veľmi zlý začiatok, nechávali sme Košiciam veľa priestoru, čiže v defenzíve sme prepadli. Súper nám ukázal, aký je hokej jednoduchý. Inkasovali sme osmičku ako v Poprade, no boli to rozdielne zápasy. V Poprade sme inkasovali rovnaký prídel, potrebovali sme dostať obrazne povedané po papuli, teraz sme hrali bezstarostne a takto sa nedá pomýšľať na lepší výsledok."

Miroslav Ihnačák, kouč Košíc: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, s rýchlymi gólmi a od nich sa odvíjal celý zápas, ktorý bol v našej réžii. Stredné pásmo sme dobre bránili, vychádzali nám brejky i prečíslenia a hlavne, strieľali sme góly."

Vladimír Dravecký, autor dvoch gólov Košíc: "My sme sa pripravili zodpovedne na tento zápas, celý týždeň makali a dodržali sme aj všetky taktické pokyny. Domácich sme zaskočili pozornou obranou, vykrytým stredným pásmom a nebezpečnými protiútokmi. Začiatok bol veľmi dôležitý, tak ako vždy, naň sme kládli dôraz a vyšlo nám to. Zmena trénera nám prospela, pánboh zaplať za tie vyhraté zápasy, odkedy prišiel."

začiatok článku

Slovan si pohodlne poradil so Žilinou

Domáci sa pustili do svojho súpera bez rešpektu a už po 48 sekundách vyhrávali. Po strele Róberta Hunu sa puk odrazil k Sivákovi, ktorý nemal problém doklepnúť ho za Konrádov chrbát. Slovanisti odpovedali o ďalších 29 sekúnd po úspešnom zakončení Šatana z bezprostrednej blízkosti - 1:1.

V polovici úvodného dejstva zatlačila elitná formácia belasých, možnosť Kukumberga však Laco zlikvidoval. V 15. minúte mohol nakloniť misky váh na stranu domácich Sivák, ale v rozhodujúcej chvíli mu skĺzol puk z čepele hokejky.

V úvode prostrednej časti hry si obe mužstvá už pozornejšie strážili svoje obranné pásmo a brankári veľa práce nemali. Až v 29. minúte v presilovej hre napriahol medzi kruhmi Kukumberg a puk prepadol za strážcu žilinskej svätyne.

Žilinčania mohli kontrovať po výbornej kombinácii ich prvej formácie, ale po spolupráci trojice Róbert Huna, Richard Huna a Peter Sivák tretí menovaný puk pred odkrytou bránou dobre netrafil. Vstup do záverečného dejstva vyšiel dokonale Slovanu. Po prihrávke Buca zvyšoval na rozdiel dvoch gólov Jakub Cíger.

O 33 sekúnd neskôr lovil Laco puk zo siete opäť, keď ho za jeho chrbát pretlačil Kukumberg. V ďalšom priebehu sa duel už len dohrával a vlci sa márne snažili s výsledkom niečo urobiť. Namiesto toho sa v 57. minúte presadil druhýkrát v stretnutí Šatan a stanovil výsledok na konečných 1:5.

ico

MsHK DOXXbet Žilina - HC Slovan Bratislava 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

Góly: 1. Sivák (Róbert Huna) - 2. Šatan (L. Hudáček, Bulík), 29. Kukumberg (Šatan, Švarný), 44. J. Cíger (D. Buc), 44. Kukumberg (Preisinger, D. Skokan), 57. Šatan (Kukumberg, Dobroň)

Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše: Kubiš na 10 min za napadnutie hlavy a krku - M. Bakoš na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Rovenský, V. Snášel, 3403 divákov

Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, T. Staňo, Dlouhý, Houdek, Ďurkech, Niník - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Michajlov, V. Nemec, T. Sýkora - M. Drevenák, Troliga, Smotrila - Stupka, Linet, Kubiš

Slovan: Konrád - Bohunický, Dobroň, Švarný, Jass, I. Ďatelinka, P. Frühauf - Preisinger, Kukumberg, D. Skokan - L. Hudáček, Bulík, Šatan - M. Bakoš, Macho, M. Bartánus - J. Cíger, D. Buc, M. Sloboda

Tréneri hodnotia:

Milan Jančuška, tréner Žiliny: S výsledkom určite nie som spokojný. Mali sme dobrý vstup do zápasu, ale nevyužili sme to a rýchlo sme inkasovali. Slovan využil presilovky, bol dôraznejší v hre pred bránou a z minima vyťažil maximum. Z piatich gólov boli tri tečované. Súperovi k víťazstvu gratulujem.

Miroslav Mosnár, asistent trénera Slovana: Mali sme horší vstup do zápasu a dostali sme gól v prvej minúte. Našťastie sme veľmi rýchlo odpovedali. Druhá časť hry bola vyrovnaná, v tretej sme sa po strelení gólov uvoľnili a stretnutie v pokoji dohrali.

začiatok článku

Skalica berie body z Popradu

Spočiatku to vyzeralo, že zápasová pauza prospela viac Popradčanom. Hneď vo svojom prvom striedaní sa divákom, ktorých bolo vďaka jednocentovému vstupnému dosť, ukázala nová posila kamzíkov.

Vandasovu prihrávku Koskinen z besprostrednej blízkosti nevyužil. Šterbákovi sa nepodarilo potrestať Lakosilovo zaváhanie mimo bránky a zahrmelo na druhej strane.

Pálffymu popradské úzke klzisko vyhovuje, ukázal to, keď si spracoval Hruškov vysoký pas a v obkľúčení dvoch obrancov dokázal nadvakrát dostať puk za Melicherčíka. Domácim neprialo šťastie ani pri dvoch pukoch tesne míňajúcich Lakosilovu konštrukciu, predsa sa však presadili vďaka Krotákovmu presnému švihu do vinkla.

Druhú časť hry začali väčším náporom hostia, Melicherčík však svoj tím podržal a profitoval z toho gólom na 2:1 Kuľha, keď našiel dieru medzi betónmi brankára Skalice. To však bolo zo strany domácich na dlhý čas všetko.

Spoluprácu s Pálffym využil zhruba v polovici zápasu presilovkovou dorážkou puku na bránkovej čiare Školiak a následné dva rýchle góly do šatne poslali kamzíkov do kolien. Najprv Krotákovi zobral puk Vyrúbalík, Melicherčík bol na jeho švih pod vyrážačku prikrátky, a druhú tretinu uzavrel po Školiakovej prihrávke pred prázdnu bránku opäť Pálffy.

Do záverečného dejstva už šli oba tímy s jasným cieľom, do bránky kamzíkov nastúpil Fedor. Kým Popradčanom sa nedarilo hru poriadne otvoriť, hostia sa v umnej obrannej činnosti vyžívali a vďaka častým presilovkám mali aj dostatok šancí.

Tie sa im podarilo využiť ďalšími dvoma zlepenými gólmi desať minút pred koncom, dvojgólovému Pálffymu sa strelou z kruhov vyrovnal Školiak a strelecky aktívny Lušňák zvýšil už na rozdiel štyroch gólov v ďalšej presilovke.

Domácim sa síce ešte podarilo rozdiel znížiť v oslabení, po peknej akcii Svitanu s Vandasom sa presadil prvý menovaný, no prehre už zabrániť nedokázal.

ico

HK AutoFinance Poprad - HK 36 Skalica 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)

Góly: 20. A. Kroták (Vaic, Kmiť), 29. Kuľha (P. Svitana, Vandas), 55. P. Svitana (Vandas) - 8. Pálffy (J. Hruška), 32. R. Školiak (Pálffy), 39. Vyrúbalík, 40. Pálffy (R. Školiak), 49. R. Školiak (Vyrúbalík, J. Hruška), 50. Lušňák (Obdržálek. Pálffy).

Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: Kuľha (Poprad) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Gašparík - Valach, Zvrškovec, 2569 divákov

Poprad: Melicherčík (41. Fedor) - D. Brejčák, R. Suchý, A. Novotný, D. Kramár, M. Šterbák, Hellström, Fabian, Kovačevič - Svitana, Škovira, Kuľha - A. Kroták, Kmiť, Vaic - Kraft, Hult, S. Takáč - Vandas, Koskinen, Paločko

Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Bučka, Gula, Srnec - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - T. Mikúš, Klejna, M. Šátek - R. Konečný, Holovič, J. Jurík

Tréneri hodnotia:

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Tiež sme vedeli, že to bude ťažké stretnutie. Dnes to bolo o chybách a premieňaní šancí, tak skúsené mužstvo nemôže robiť toľko chýb a do budúcich zápasov to musíme určite zmeniť. Hráča ako je Pálffy sa nám nepodarilo ustrážiť, nezostáva mi nič iné, než súperovi zagratulovať."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, dali sme dosť gólov čo nás teší a pridali body do tabuľky. Chlapci pokračujú vo výkonoch spred prestávky a verím, že budú takto zodpovedne, disciplinovane a kolektívne budeme hrať aj ďalej."

začiatok článku

Martin zvíťazil v Trenčíne

Domáci svoju výraznú prevahu v prvej tretine nedokázali zužitkovať, pretože im chýbal väčší dôraz v koncovke a aj viac streleckého šťastia. Hostia dobre zhusťovali priestor v obrannom pásme aj tesne pred bránkou a sami sa pokúšali prekvapiť súpera brejkami.

V druhom dejstve mohol Trenčín svoju snahu o tlak podporiť aj presilovkami, no napriek niekoľkým veľmi dobrým príležitostiam sa domácim stále nedarilo prepasírovať puk do siete súpera. Martinčanom vychádzali defenzívne plány a občas vedeli pohroziť aj útočne, ale stále nie dostatočne na otvorenie skóre.

Diváci preto na prvý gól zápasu museli trpezlivo čakať, padol v 46. min do trenčianskej siete, pretože Miroslav Ižvolt strelou švihom spoza dvoch protihráčov trafil presne do horného rohu bránky. Hostí to povzbudilo a zdalo sa, že domáce hokejky zviaže nervozita. V 51. min sa však sa po útočnom obliehaní dostal odrazený puk k nestráženému A. Šťastnému, ktorý ho zblízka poslal do odkrytej bránky a vyrovnal.

Hra konečne dostala dramatický náboj a ten zosilnel v 53. min, kedy si Galamboš nakorčuľoval medzi kruhy a prihrávku spoza bránky poslal za gólmanov chrbát. Martin si svoje cenné víťazstvo poistil v 59. min, keď Macejka opäť po prihrávke spoza bránky prestrelil Kováča a upravil na konečných 1:3. Trenčín sa už napriek záverečnej hre bez brankára nedokázal presadiť.

ico

Dukla Trenčín - MHC Mountfield Martin 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Góly: 51. A. Šťastný (O. Mikula, Sojčík) - 46. Miroslav Ižvolt (Macejka, Sobota), 53. Galamboš (J. Markovič), 59. Macejka (Miroslav Ižvolt, Sobota)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše: Radulay (Trenčín) na 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - Kacej, Bundil, 1920 divákov

Trenčín: V. Kováč - Martin Chovan, Trefný, Hlubuček, Bolf, E. Bednár, Gabriš - O. Mikula, Sojčík, A. Šťastný - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - T. Melichárek, M. Daňo, M. Filo - Radulay, P. Kopecký, Koložváry

Martin: M. Šimko - L.Kozák, Martin Výborný, Zukal, Hriňa, Matejka, Drgoň, Brcko, Tupý - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Macejka, Miroslav Ižvolt, Sobota - Vartovník, Kriška, Šišovský - Themár, Zeliska, Škumát

Tréneri hodnotia:

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Napriek optickej prevahe, ktorú sme mali, sme neodohrali dobrý zápas. Nezvládame zakončovanie našim útočných akcií, ale najmä sa neustále opakujú nevynútené individuálne chyby v našich zadných radoch. Na martinskom mužstve bolo vidieť veľké oduševnenie, ktoré mi na našej strane akosi chýbalo. Chémia tímu pravdepodobne nie je taká, aká by mala byť, preto sa na mužstvo budeme musieť pozrieť aj z tejto stránky."

Branislav Stolárik (asistent trénera Martina): "Snažili sme sa pokračovať v takom štýle, ktorý nám priniesol úspech v predchádzajúcich zápasoch. Pozorné bránenie a snaha o rýchle brejky, to všetko podporené výborným výkonom brankára nám priniesli plný bodový zisk aj v tomto zápase, takže sme samozrejme veľmi spokojní. Všetko nám vyšlo aj s prispením šťastia, ktoré každé mužstvo k úspechu nevyhnutne potrebuje."

začiatok článku

V Nitre rozhodli nájazdy, spokojnejší domáci

Po opatrnejšom úvode mohli ísť domáci do vedenia v 8. min. Valčák bol na konci krásnej kombinačnej akcie, no pred odkrytou bránkou nenamieril presne. Nitrania sa dočkali v 14. min, po sérii viacerých neúspešných pokusov strieľal od modrej čiary tvrdo a presne obranca M. Bača - 1:0.

Do konca prvej tretiny sa už skóre nezmenilo, no druhá bola na góly bohatšia. Už v jej úvode, v 21. min, ušiel domácim hráčom obranca Cebák a presnou strelou prekonal Šimbocha. Nerozhodný stav však platil len do 24. min, v presilovej hre Nitry posunul T. Chrenko puk Samirovi Salijimu, ktorý spomedzi kruhov upravil na 2:1.

V 30. min nevyrovnal Paľov, ktorý dostal puk pred odkrytú bránku, no Šimboch si aj so šťastím poradil. O minútu neskôr hostia opäť vyrovnali. Dobrú prácu Marcineka za bránkou zužitkoval Kristofersson, ktorý zblízka mieril presne. Pridať tretí gól hostí mohol Tománek, no jeho nádejné šance z 32. resp. 35. min zostali nevyužité.

V tretej tretine mali viac z hry domáci a zamestnanejším brankárom bol hosťujúci Chorošun. V 41. min chýbala Podstavekovej strele razancia, no v polovici tretej časti sa už domáci radovali. Samir Saliji sa medzi kruhmi dostal k strele, ktorú umiestnil presne - 3:2.

Hostia v záverečných minútach zatlačili svojho súpera a skúsili aj hru so šiestimi hráčmi. Tá sa im vyplatila, keď v čase 59:48 min strieľal od modrej čiary Kolba a šťastným strelcom bol T. Hričina. Po faule Cuníka na Valčáka hrali domáci v predĺžení presilovku a zásluhou presnej strely Hrušku ju využili.

ico

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:3 po predlžení (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 14. M. Bača (T. Chrenko), 24. S. Saliji (T. Chrenko), 49. S. Saliji (Valčák, M. Hruška), 63. M. Hruška (Fojtík, P. Barinka) - 21. Cebák (Ján Sýkora), 31. Kristofersson (Marcinek), 60. T. Hričina (Kolba, Češík)

Vylúčení: 6:8 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hradil, Mikula (obaja ČR) - M. Junek, Výleta, 1668 divákov

Nitra: Šimboch - Árvay, M. Hruška, Rais, M. Bača, K. Grman, Kružík, J. Polák, L. Klíma - Korhoň, M. Štefanka, P. Barinka - S. Saliji, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Valčák, Fojtík - Kluka, Hrnka, Jasinský

Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Haverinen, Paľov, Kolba, Kubka, Cuník, Brňák, Bambúch - Tománek, Jokila, T. Hričina - Ján Sýkora, Češík, Kútny - Marcinek, Heizer, Krisstoffersson - F. Novák, Petro, M. Kokavec

Tréneri hodnotia:

Ladislav Branikovič (asistent trénera Nitry): "Do zápasu sme sa ťažšie rozbiehali. Bol to skôr bojovný zápas, v ktorom sa bránilo stredné pásmo. Škoda, že sme nepremenili viac šancí najmä počas presiloviek. V závere tretej tretiny sme mali smolu, keď náš hráč spravil chybu a hostia vyrovnali v hre bez brankára. V predĺžení sme boli šťastnejší, využili sme presilovku. Sme radi za získané body a musíme sa dobre pripraviť na nasledujúci zápas."

Milan Staš (tréner B. Bystrice): "Chceli sme nadviazať na dobré výkony z obdobia pred reprezentačnou prestávkou. To sa nám čiastočne podarilo, no v zápase sme mali aj veľa hluchých momentov. Za stavu 2:2 sme mali šance streliť tretí gól, no nestalo sa. V závere nám vyšla snaha o vyrovnanie. V predĺžení sme sa však nechali vylúčiť a v tejto fáze je presilovka veľkou výhodou. Nemôžem povedať, že by našim hráčom chýbala bojovnosť, no miestami sme neboli dôslední."

začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice vyhrali na ľade Zvolena jasne 8:2