Košice poistili výhru s Detvou v samom závere

Strelec Jakub Suja.
Strelec Jakub Suja. (Autor: TASR)
TASR|26. dec 2018 o 19:13

Po domácom víťazstve naďalej vedú tabuľku Tipsport ligy.

KOŠICE. Líder hokejovej Tipsport ligy sa v zápase 35. kola doma s húževnatou Detvou poriadne potrápil.

Prvý gól zápasu strelil ešte v prvej tretine Jakub Suja, najtesnejšie vedenie Košičania ubránili, v záverečnej power-play súpera poistil víťazstvo Ladislav Nagy.

Košice tak ostávajú na čele tabuľky.

Z množstva šancí sa ujala jedna

Už úvodné striedania naznačili zámery oboch tímov. Košičania sa snažili o rýchly gól, hostia sa naopak spoliehali najmä na defenzívnu hru a brejky.

Aj zásluhou pohotového Zalivina sa ubránili v oslabení v 2. minúte a ruský brankár si poradil aj s pokusom zblízka zakončujúceho Spilara.

Košičania mali puk častejšie na hokejkách, z miernej hernej prevahy však dlho nevedeli vyťažiť vážnejšiu šancu.

V 14. minúte sa ujali vedenia, keď Zalivin neudržal puk po Netíkovej strele a Suja zblízka otvoril skóre.

Aj v úvode druhej časti mali Košičania presilovku, ale obrana hostí opäť odolala.

Zaujímavé momenty v druhej časti sa rodili najmä pri nerovnovážnom počte hráčov.

V 30. minúte hrali Košičania opäť presilovku, najväčšiu šancu v nej si však paradoxne vytvorili hostia. Chybu domácich v rozohrávke však Murček nepotrestal.

Záver druhej časti poznačilo viacero menších trestov, ale tesné skóre sa nezmenilo.

Košice tŕpli až do záveru

V 42. minúte Haščák uvoľnil Netíka, ktorý skúsil pohotovú strelu zblízka, ale Zalivina neprekonal.

Domáci mohli pykať za nevyužitú tutovku v polovici tretej časti, keď dvakrát v krátkom slede hrali oslabení, no skóre sa nezmenilo.

Náskok Košičanov na 2:0 nezvýšil v dvoch sľubných šanciach ani Haščák a tak domáci trnuli do posledných minút.

Detva hrala presilovku, podporila ju stiahnutím brankára Zalivina, no vyrovnať sa jej nepodarilo. Naopak, do prázdnej bránky namieril od červenej čiary Nagy - 2:0.

Hlasy po zápase

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Úvodná tretina bola z našej strany dobrá, vytvárali sme si tlak v útočnom pásme. Z toho padol napokon rozhodujúci gól zápasu. Dôležité bolo, že sme v tretej časti ustáli tri presilovky súpera. Ďakujem chlapcom za víťazstvo a tri body."

Josef Turek, tréner HC Detva: "Odohrali sme dobrú prvú tretinu, je vždy dôležité ju ustáť. Dostali sme v nej jeden gól z dorážky, no boli sme v hre o body. V tretej časti sme mali šance na vyrovnanie, ale možnosti mal aj súper, vtedy nás podržal brankár Zalivin. Pri powerplay sme mali dve strely mimo bránky, škoda, mohlo to vyzerať inak."

Štatistika

HC Košice – HC 07 Detva 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 14. Suja (Netík, Haščák), 60. L. Nagy.

Rozhodovali: Snášel, Juhász - Vincze (obaja Maď.), Gajan, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 4 158 divákov.

Košice: Habal - Dudáš, McDowell, Pulli, Pretnar, Michalčin, Čížek, J. Cibák - L. Nagy, Brophey, Kafka - Marcel Haščák, Suja, Netík - P. Lušňák, Galamboš, Spilar - Hričina, Vrábeľ, Žitný – Klíma.

Detva: Zalivin - Betker, Martin Chovan, P. Hraško, J. Sládok, M. Šimon, Gachulinec, F. Fekiač, Jendroľ, M. Šimon - Puliš, Murček, Ščurko - J. Žilka, V. Fekiač, Martin Ďaloga - Hodgson, R. Gašpar, Matúš Chovan - J. Tibenský, P. Valent, M. Surový.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice poistili výhru s Detvou v samom závere