Košice hrali v Dunajskej Strede bez gólov

(Autor: Tibor Somogyi)
TASR|1. mar 2014 o 18:39

Jarná časť Corgoň ligy sa začala 20. kolom. Futbalisti Košíc ju začali remízou.

DUNAJSKÁ STREDA. V súboji posledného s deviatym tímom tabuľky hneď v úvode zaujal fakt, že sa skončil bojkot domácich fanúšikov.

Tí z väčšej časti nesledovali jesenné zápasy kvôli praktikám iránskeho majiteľa klubu.

Viac iniciatívy mali spočiatku na svojich kopačkách domáci hráči. Bránu hostí ohrozili v 7. minúte Ujlaky a v 28. min aj Szabó, no bez gólového efektu.

Hostia sa dostali do šance po polhodine hry, keď nebezpečnú strelu Viazanka v poslednej chvíli odkopol pred prázdnou bránou na roh Straka.

Hralo sa pomerne tvrdo, rozhodca musel v prvom polčase potrestať za fauly až päť hráčov.

V 51. minúte musel predčasne odísť pod sprchy hosťujúci Djordjevič, keď za faul na Szaba videl najskôr druhú žltú, a potom aj červenú kartu.

Skúsenejší hostia nedovolili umnou a kombinačnou hrou presilovku využiť. Dunajskej Strede chýbal systém, väčšia presnosť v kombinácii, ale aj zakončení.

Hlasy trénerov

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Chceli sme vyhrať. Máme však v mužstve veľa mladých hráčov, veľa nových. Niektorých z nich som videl dokonca v piatok prvýkrát. Aj preto ešte hra tímu nebola podľa mojich predstáv, potrebujeme čas. Ak sa chytí niektorý z útočníkov, začneme zbierať body."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "V prvom polčase sme hrali pomerne dobre, nevychádzali nám len finálne prihrávky. Po vylúčení sme sa museli sústrediť najmä na bránenie. Vyšlo nám to, domácich sme do vážnejšej šance nepustili. Každý získaný bod na ihrisku súpera sa počíta."

DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Košice 0:0

FK DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Čaušič, Pet. Majerník, Szabó - Straka, Ujlaky, Krišto (57. Valenta), Gergel, Brašeň - Szarka (77. Nguekam)

MFK Košice: Tofiloski - Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár - Viazanko, Bukata (90.+3 Pačinda), Korijkov, Djordjevič - O. Diaby (77. Ostojič), Novák (90. Haskič)

Rozhodoval: Trutz, ŽK: Krišto, Čaušič, Straka, Nguekam - Sekulič, Djordjevič, Šinglár, Viazanko, ČK: 51. Djordjevič (Košice - po druhej ŽK), 3 225 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice hrali v Dunajskej Strede bez gólov