Košičanov doma nachytal nováčik

Sportnet|11. mar 2013 o 00:00

Košičania opäť dostali gólové zaucho od Myjavčanov hneď v úvode zápasu. Tak ako na jeseň v lige i v pohári.

Stalo sa, čo sa vôbec nemalo stať. A opäť sa nezmohli ani na to, aby od ligového nováčika „vydrankali“ aspoň nejaké bolestné. Ale, kto zahodí jedenástku...

KOŠICE. Darmo bolo v kabíne bielou kriedou na čiernej tabuli napísané a trikrát podčiarknuté: Nedovoliť súperovi, aby nás zaskočil rýchlym gólom!

S Myjavou sa jednoducho inak asi začať nedá. „Tréner nás na toto presne upozorňoval, nech si dávame pozor na začiatok zápasu, lebo stále, keď sme s nimi hrali, dostali sme gól hneď v úvode. A to isté sa dnes zopakovalo,“ krútil hlavou, nechápajúc, košický stopér Peter Kavka.

Ale keď súper dostane takú ponuku, ktorú by bolo hriechom odmietnuť. „Bola tam ľahko stratená lopta v strede ihriska a kontru Myjavy sme nezachytili. Toto by sa vôbec nemalo stávať.“

Veru, lebo myjavský útočník Peter Sládek mal pred sebou nielen ľudoprázdnu diaľnicu, ale aj kľúče od košickej brány, aby v nej mohol pohodlne zaparkovať.

„My sme si povedali, že hneď naša prvá šanca musí byť využitá,“ tvrdí myjavský gólman, neskôr najväčší hrdina, Peter Solnička, že to bolo z ich strany dokonca plánované. „Tá šanca aj prišla. Peťo Sládek je dravý hráč a dal to aj super popri Tofiloskom.“

Taký gól podlomí psychiku aj väčších mužstiev ako je košické. „Jasné, že takýto gól podkope psychiku mančaftu, lebo potom treba stále doháňať náskok súpera,“ vraví Peter Kavka, že meniť nastavenie motora za chodu nie je nič jednoduché.

Ale treba povedať, že hostitelia sa s tým celkom dobre vysporiadali. Slovko celkom v doslovnom preklade znamená to, že pri dobíjaní myjavskej brány chýbali góly.

K jednému bol veľmi blízko aj Peter Kavka. Dal by ho, nebyť obrancu hostí Černáčka, ktorý po jeho hlavičke „strihol“ na bránkovej čiare parádne nožničky.

„Trošku sa to tam poodrážalo, brankár boxoval loptu do mojej hlavy a od nej to letelo do brány. Už som ju v nej videl, ale on to zachytil.“

Vyrovnal Matič, z akcie, ktorá, na rozdiel od Kavkovej, nebola až taká gólová. Vzdialenosť: 22 metrov. Zbraň: supermoderná ľavačka. Cieľ: obdĺžnik strednej veľkosti za Solničkovým chrbtom. Zásah: prekvapujúco presný. Ale keď môže byť plávajúca podlaha, prečo nie aj lopta?

Dve tváre futbalu

Keď súper udrel znovu, zdalo sa, že s Košicami je už nadobro amen. Rozhodca Vlk však veľmi dobre vie, ako po kostole hvízdať.

V myjavskej svätyni pískol jedenástku. Pre Košice, už v nadstavenom čase. Ťažko povedať za čo, ale Košičanom sa ani veľmi nechcelo čudovať.

„Zrejme to bolo za zakopnutie o nášho hráča,“ domnieva sa Peter Kavka. „On išiel vystreliť a súperov hráč do toho vopchal nohu. Pravdepodobne toto rozhodca odpískal. Ale neviem sa k tomu veľmi vyjadriť, pretože som to nevidel najlepšie.“

Teraz je to už jedno, lebo Uroš Matič penaltu nedal. A Košičania okúsili v priebehu jedného týždňa rub aj líce futbalu. Po Prešove eufóriu, s Myjavou veľké sklamanie.

„Ale nie, nie je to až také hrozné. Akurát nás mrzí, že sa skončila tá naša domáca séria. Raz by to tak či tak prišlo, ale mohlo to vydržať aj do konca sezóny. Bohužiaľ, nepodarilo sa, no nič sa nedeje, ideme ďalej,“ odkazuje Peter Kavka fanúšikom, že netreba mať hlavu v smútku.

„Myslím si, že diváci videli, že sme bojovali, že sme chceli vyhrať. Bohužiaľ, nevyšlo to, Myjava mala dnes viac šťastia ako my.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanov doma nachytal nováčik