Košičanom vypadli kartári aj maródi

Vyrovnaní súperi. Tabuľkový rozdiel ich výkonnosť skresľuje.
Vyrovnaní súperi. Tabuľkový rozdiel ich výkonnosť skresľuje. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|14. apr 2012 o 00:00

V tabuľke Corgoň ligy je medzi nimi jedenásťbodový rozdiel, ale herná kvalita a výkonnosť oboch mužstiev, Ružomberka a Košíc, má rovnocennejšie parametre.

V tabuľke Corgoň ligy je medzi nimi jedenásťbodový rozdiel, ale herná kvalita a výkonnosť oboch mužstiev, Ružomberka a Košíc, má rovnocennejšie parametre ako sú tabuľkové hodnoty. Svedčí o tom aj nedávna minulosť, keď v oboch jesenných zápasoch sa zrodila zhodná remíza 1:1.

KOŠICE. Futbalisti MFK Košice by mohli mať v našej lige pokojne prezývku „protinožci“, lebo to majú na jar všetko obrátene, hore nohami či dolu hlavou, ako austrálske klokany. Z vonku nosia body, doma prehrávajú.

Ešte aspoň pár hodín by si tento „nelogizmus“ mohli udržať, lebo aj z Ružomberka sa dá niečo doviezť. Tamojší MFK totiž doma tiež nie je bohviečo, veď na vlastnom ihrisku porozdával súperom už tucet ligových bodov.
Takže, Košičania môžu to, že hrajú vonku, celkom pokojne brať ako výhodu.

„Asi je to tak, lebo na jar nám naozaj viac vyhovujú ihriská súperov, kde môžeme uplatniť účinnú taktiku, z dobrej defenzívy vyrážať do rýchlych protiútokov. Takýto štýl nám sedí,“ nevylučuje „ziskový“ návrat domov ani vedúci mužstva MFK Košice Roman Šimko.

„Nejaké body by sme si z Ružomberka chceli priviezť, ale veľa bude závisieť aj od počasia, lebo Ružomberok je typický tým, že tam nikdy nie je ideálne, a väčšinou tam hráme na nekvalitnom trávniku. Ale podmienky budú pre oboch rovnaké, takže na to sa nebudeme môcť, v prípade neúspechu, vyhovárať. Aj ako ste naznačili, výkonnostný rozdiel medzi oboma mužstvami určite nie je taký veľký, ako to vyzerá pri pohľade na tabuľku, v podstate sme s Ružomberkom na rovnakej úrovni, takže rozhodne momentálna forma, a o výsledku možno jediný gól. A keď si dáme pozor na ich strelca Masaryka, a vpredu niečo využijeme, mohlo by to dobre dopadnúť.“

Kartári i maródi

Košičania si na Ružomberok trúfajú, aj napriek personálnym problémom v kádri, ktoré však nie sú dôsledkom voľnejšej morálky počas veľkonočných sviatkov.

„S tým neboli žiadne problémy, nik z chlapcov to počas sviatkov neprepískol, ale horšie je, že máme veľa 'kartárov' i zranených hráčov. K Ivanovi Djokovičovi, ktorý dostal trojzápasový dištanc za vylúčenie v Banskej Bystrici, pribudol Floris Isola, ktorý videl červenú kartu v zápase so Zlatými Moravcami, a štyri žlté má Boris Sekulič. Tie tri zápasy, ktoré dostal Ivan Djokovič, sú nepríjemné pre nás i preňho, lebo po dlhej pauze to bol jeho prvý zápas v základe. Ten jeho neúmyselný zákrok bol skôr na žltú kartu, takže trojzápasový trest nás veľmi prekvapil. Medzi maródmi je Peter Kavka, ktorý pre natiahnutý sval musel ísť so Zlatými Moravcami dole už po polčase, z Banskej Bystrice si priviezol zranenie aj Dávid Škutka, a nejaké šrámy na členku má aj Peter Šinglár. Všetci sa však už zapojili do tréningového procesu, a podľa toho, ako sa budú cítiť po dnešnom popoludňajšom tréningu uvidíme, ktorý z nich do Ružomberka pôjde,“ povedal nám Roman Šimko včera predpoludním.

Ružomberok je kdesi v polovici republiky, a keďže sa tam hrá dnes až v podvečer, Košičania zvolili netradične taktiku jednodňového „výletu“.

„Aj do Ružomberka zvykneme chodiť deň pred zápasom, ale keďže ten dnešný sa začína až o 17.30 h, máme dostatok času. S obedňajšou zastávkou v Poprade to bude v pohode,“ môžu sa ušetrené ubytovacie náklady premeniť trebárs na „víťazné prémie“...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanom vypadli kartári aj maródi