Košičanky si v ruskej lige možno zahrajú o rok

Marián Špacai|17. jún 2010 o 00:00

Basketbalistky Košíc nebudú účinkovať v ruskej lige. Tá napokon nebude tento rok otvorená pre zahraničné tímy, ale v budúcej sezóne už pravdepodobne áno.



KOŠICE. V basketbalovom klube Dobrí anjeli Košice sa včera dozvedeli definitívu. Hoci pôvodne dostali ponuku pôsobiť v nabitej ruskej lige, napokon túto možnosť nebudú mať.

Krátkosť času

"Ruské kluby mali rokovanie a rozhodli sa, že pre krátkosť času na prípravu projektu ešte v tejto sezóne ligu neotvoria. Bude v nej hrať len desať ruských tímov. Najsilnejšie kluby síce tlačili na obohatenie o zahraničnú konkurenciu, ale nakoniec sa dohodli, že to musí byť poriadne pripravené, takže to posúvajú o rok. Počas nadchádzajúcej sezóny majú prebiehať rokovania," vysvetlil generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský. Ako dodal, pozvánka teda stále platí, ale aktuálna bude až o rok. "Dovtedy nám dajú vedieť podmienky a podľa toho budeme reagovať."

Legionárky na Euroligu

Slovenský majster čakal na definitívu z Ruska, aby sa vedel zariadiť v otázke zloženia kádra. "Platí teda to, čo aj minulý rok, že musíme poskladať čo najlepší káder počas trvania Euroligy. Takto budeme koncipovať aj zmluvy so zahraničnými hráčkami. Keby sme šli i do ruskej ligy, museli by sme mať najvyššiu kvalitu až do konca ročníka."

Bojovať až na troch frontoch (Euroliga, ruská liga, slovenská liga) by bolo extrémne náročné, takže aj pre Košice je možno lepšie, že i oni sa majú čas pripraviť na prípadné pôsobenie v ruskej súťaži a poriadne – nie pod tlakom – zvážiť pozitíva aj riziká. "Bola to lákavá ponuka, už sme mali v plnom prúde rozbehnuté aj rokovania s jedným partnerom na ruskú ligu. Teraz aspoň vieme, ako máme postupovať pri zmluvách pre cudzinky. Investovať do nich budeme na čas trvania Euroligy, nie na celú sezónu. Legionárske miesta by sme chceli doriešiť do týždňa," dodal Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanky si v ruskej lige možno zahrajú o rok