Košičania viedli, no vydolovali len remízu

Radosť vytryskla medzi Košičanmi po tom, čo sa gólovo presadil Pačinda, no tri body z toho neboli.
Radosť vytryskla medzi Košičanmi po tom, čo sa gólovo presadil Pačinda, no tri body z toho neboli. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|25. júl 2011 o 00:00

Futbalová Corgoň liga pokračovala cez víkend zápasmi 2. kola. Obaja naši zástupcovia sa predstavili včera podvečer v domácom prostredí. Ani jeden z nich však nezabodoval naplno.

Bližšie boli k tomu Košičania v súboji s Trnavou, keď vyhrávali 1:0, ale napokon dovolili súperovi po zmene strán vyrovnať. Bezgólový výsledok sa zrodil v Prešove, kde sa predstavila Žilina. Hostia zahodili penaltu a dokonca nezúročili ani početnú prevahu po vylúčení Pitera-Bučka.

Košice - Trnava 1:1 (1:0)

KOŠICE. Obe mužstvá vstúpili do zápasu aktívne a už v 2. minúte sa prezentoval strelou spoza šestnástky domáci Matič. Pozorný Raška sa nenechal zaskočiť a postupne sa dostávali k slovu i jeho spoluhráči. V 10. minúte sa prezentoval pekným zákrokom Tofiloski, ktorý zneškodnil nepríjemnú hlavičku Malchárka, keď dokázal vyškriabať loptu smerujúcu pod vrchnú konštrukciu brány. Ten istý hráč preveril domáceho brankára aj o sedem minút neskôr, opäť hlavičkou mieril k ľavej žrdi, no bez gólového efektu. V 20. minúte sa dostával po peknom vysunutí do úniku Viazanko, ale Hanzel ho zastavil iba za cenu nedovoleného zákroku a Trnava dohrávala s desiatimi. Trest v podobe úvodného gólu prišiel v 31. minúte, keď sa strelou spoza šestnástky k ľavej žrdi presadil Pačinda - 1:0. Hostia si napriek oslabeniu dokázali do konca prvého dejstva vytvoriť príležitosti, ktoré pramenili predovšetkým zo štandardných situácií, no vyrovnávajúceho gólu sa nedočkali. Druhý polčas odštartoval strelou z priameho kopu Tomaček, ale Tofiloski opäť podržal svoj tím. Košičania boli smerom dopredu opatrnejší a až v 60. minúte pohrozil Isola. O štyri minúty neskôr po útočnej akcii domácich si takmer strelil vlastný gól Gross, ktorý v snahe odkopnúť loptu poriadne vystrašil Rašku, no ten stihol zasiahnuť. V ďalšom priebehu boli paradoxne aktívnejší hostia a svoje úsilie korunovali v 79. minúte, keď takmer z tridsiatich metrov trafil nechytateľne Procházka - 1:1. Otrasení Košičania už nedokázali odpovedať i keď blízko ku gólu bol päť minút pred koncom Šinglár, ktorý zvnútra šestnástky trafil iba brvno. Navyše si Novák po súboji s Koubským „vypýtal“ červenú kartu.

Góly: 31. Pačinda - 79. Procházka, Rozhodoval: Valášek, ŽK: Hovančík, Isola - Tomaček, Kaščák, ČK: Novák - Hanzel, 2850 divákov. MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Djokovič, Dobias, Hovančík- Šinglár - Pačinda (90.+ Kavka), Isola, Matič (66. Karaš), Viazanko - Škutka (77. Novák). Trnava: Raška - Malchárek, Gross, Koubský, Hanzel - Kaščák, Karhan - J. Petráš (46. Čvirik), Procházka, Vyskočil - Tomaček (63. Bernáth - 90.+ Ciprys).

(tasr)

Na keby sa futbal nehrá...

Ani vstup zadarmo nespôsobil nejakú prevratnú revolúciu v návštevnosti na ligových futbalových zápasoch v košickom Čermeli. Navyše, včera tam chýbala aj väčšia časť trnavských fanúšikov, ktorí si, údajne, cestou na východ našli lepšiu zábavku, dali sa vraj „do reči“ so Žilinčanmi, ktorí si to namierili rovnakým vlakom do Prešova...

KOŠICE. Turnikety zaregistrovali takmer tritisíc priaznivcov, a tí nemuseli ľutovať, že by si futbalom pokazili nedeľňajší podvečer. Z optického hľadiska patril duel MFK Košice s trnavským Spartakom do vyššej kategórie corgoňligových zápasov. Aj keď z trnavského tábora po ňom zaznelo: „Keby nedal rozhodca červené karty, bol by lepší futbal...“

Pre Trnavčanov prišla príliš skoro, keď sa ešte len hotovali vytasiť svoje úmysly, s akými do Košíc pricestovali. „Vyhrať,“ zahlásil smelo previnilec Ľuboš Hanzel, keď si po vylúčení sadol na novinársku tribúnku. Počínanie rozhodcu Valáška, ktorý tak ocenil jeho zákrok na Košičana Viazanka, sa mu vôbec nezdalo. „Nebol tam žiaden kontakt, ani rukou, ani nohou. Viazanko sa zvalil na zem a rozhodca mu to zjedol aj s navijakom. Čudoval som sa, že to vôbec zapískal, a sprvu som si myslel, že mu dá žltú kartu za filmovanie. Teraz to budú mať chalani ťažké, a dúfam, že za mňa zabojujú, a odvezieme si dobrý výsledok.“
Prááásk! Len čo to Hanzel dopovedal, už sa lopta trepotala v trnavskej sieti, a Erik Pačinda mohol oslavovať druhý ligový gól v kariére. Vo futbale má však presilovka často demoralizujúci efekt na zvýhodnené mužstvo. Ten zasiahol aj Košičanov, ktorí po prestávke ubrali z plynu, a Trnava zistila, že zápas ešte nemusí byť celkom stratený. Ich vyrovnávajúci gól však prišiel ako blesk z jasného neba. Doslova, lebo z kopačky Romana Procházku aj zahrmelo, z tridsať metrov poslal na Tofiloského bránu takú „pumelicu“, že macedónsky gólman bez akéhokoľvek pohybu iba konštatoval, že je lopta v sieti.

Udrelo aj na druhej strane. Ale, čertovské brvno, aj keď už dávno nie je drevené, blesk z košického mráčika ho aj tak trafil. Keby Šinglárova strela letela o pár centimetrov nižšie, mohlo sa blýskať aj na košické víťazstvo. A bol by to kapitánov najkrajší gól v kariére. „Keby, keby... Na keby sa vo futbale nehrá. Nemali sme po prestávke poľaviť, preto sme ten zápas nevyhrali. V tomto sa musíme zmeniť,“ bolo ľúto košickému obrancovi dvoch stratených bodov.

Bohuš Matia

Prešov - Žilina 0:0

PREŠOV. Prvé vzrušenie v zápase prišlo v 15. min, keď Žilina poriadne zatlačila. Najprv vyslal Gergel z 25 m delovku, ktorú s námahou vytlačil Diviš na brvno. Onedlho nebezpečne hlavičkoval Piaček a vzápätí sa dostal do šance Ceesay, ale prekopol bránku domáceho mužstva. Najdramatickejší moment I. polčasu prišiel v 44. min., keď Piter-Bučko dostal za stiahnutie Ceesaya v šestnástke červenú kartu, ale nariadenú penaltu kopol Barčík slabo a Diviš ju zlikvidoval. V úvode druhého polčasu sa zápas zmenil na boj o loptu v strede ihriska. Žilina však postupne priklincovala Tatran pred jeho bránku a v rozpätí 60. - 65. min. si vypracovala aj dobré šance. Šulek, Pich a dvakrát Ceesay ich však nepremenili, hoci posledný menovaný sa po svojej dobre mierenej hlavičke už začal aj tešiť z gólu, Diviš však v poslednej chvíli loptu vyrazil. Potom sa hra na dlhší čas znovu vyrovnala a ani jedno mužstvo nedokázalo do konca zápasu skórovať.

ŽK: Katona, Lipták, Jakub Diviš - Prince Ofori, ČK: 44. Piter-Bučko (Prešov) za stiahnutie súpera, rozhodoval Kružliak, 2155 divákov. Prešov: Jakub Diviš - Kolbas, Farbák (17. Lipták), Čep, Heindenreich - Piter-Bučko - Zeher (71. L. Žůrek), Katona (46. Krajník), P. Baláž, Papaj - Mariano Bernardo. Žilina: Dúbravka - Mabouka (85. Střihavka), Piaček, Prince Ofori, M. Ondráš - Pečovský - Gergel (46. Majtán), Barčík, Šulek - R. Pich (76. S. Angelovič), M. Ceesay.

(sita)

Zostávajúce výsledky

Trenčín - Ružomberok 1:1 (0:0). Góly: 89. Kleščík - 72. Masaryk, ŽK: Radič, Hoferica (obaja Ružomberok), rozhodoval Vnuk , 4117 divákov.


Nitra - Zlaté Moravce 0:1 (0:0). Gól: 78. Babic, ŽK: Kuciak, Candrák (obaja Zlaté Moravce), rozhodoval Hracho, 2520 divákov.

Slovan - Senica 3:2 (1:1). Góly: 16. Kroupa (vlastný), 58. Grendel, 90. Halenár - 12. Gorosito, 66. T. Kóňa, ŽK: Šebo - Gorosito, Hošek, ČK: 40. J. Gajdošík (Senica), rozhodoval Samotný, 3428 divákov.


Dunajská Streda - Banská Bystrica 1:3 (1:1). Góly: 28. Zs. Németh - 16. a 68. Uškovič, 63. Jakubko, ŽK: L. Matoučš - Marek Hlinka, . T. Hučko, rozhodoval Smolák, 3098 divákov.

Tabuľka a program 3. kola

1. Slovan 2 2 0 0 6:3 6
2. Zlaté Moravce 2 2 0 0 2:0 6
3. Trnava 2 1 1 0 3:2 4
4. Senica 2 1 0 1 5:3 3
5. B. Bystrica 2 1 0 1 4:3 3
6. Nitra 2 1 0 1 2:2 3
7. Košice 2 0 2 0 2:2 2
8. Žilina 2 0 2 0 1:1 2
9. Ružomberok 2 0 1 1 1:2 1
10. Trenčín 2 0 1 1 2:4 1
11. Prešov 2 0 1 1 0:3 1
12. D. Streda 2 0 0 2 2:5 0

Sobota 30.júla o 17.30: Banská Bystrica -Košice, o 19.30: Žilina - Slovan, Zlaté Moravce - Dunajská Streda, Ružomberok - Nitra, nedeľa 31. júla o 19.30: Senica - Trenčín, Trnava - Prešov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania viedli, no vydolovali len remízu