Košičania dnes v Skalici v televíznej predohrávke

Tréner HC. Rostislav Čada vie, že Košičania majú situáciu vo vlastných rukách.
Tréner HC. Rostislav Čada vie, že Košičania majú situáciu vo vlastných rukách. (Autor: veja)
Sportnet|4. mar 2010 o 00:00

Najvyššia hokejová súťaž dnes pokračuje predohrávkou 50. kola. Pred televíznymi kamerami sa stretnú mužstvá Skalice a Košíc. Ide o súboj posledných finalistov extraligy. V tejto sezóne zatiaľ nebol domáci ľad výhodou, tri body si zakaždým brali hostia.



KOŠICE. Víťazné ťaženie košických hokejistov ukončili po desiatich zápasoch hráči Slovana. Oceliarov čakajú v závere základnej časti už len dve kolá, ak chcú vstúpiť do play-off z tretej priečky, potrebujú bodovať.

"Situáciu poznáme, pred nami sú dve stretnutia, no najpodstatnejšie je, že to máme vo vlastných rukách. Ak v Skalici a potom aj doma s Martinom, ktorý je teraz o bod pred nami vyhráme, tretie miesto nám ujsť nemôže," vraví tréner HC Košice Rostislav Čada.

Už aj s Mikušom

Do košickej zostavy sa po viac ako mesiaci vracia obranca Peter Mikuš. Bek, ktorý až do zranenia koncom januára podával stabilné výkony a bol oporou, stál kvôli zlomenej sánke. "S Petrom v Skalici rátame na poste siedmeho obrancu. Keďže sa play-off blíži, je najvyšší čas na jeho návrat. Musíme však zohľadniť dlhšiu pauzu, takže nemôže byť hneď taký vyťažený ako zvyšných šesť obrancov. Nasadzovať ho budeme podľa toho, ako bude hrať, každopádne ani pre Mikuša to nebude po viac ako mesiaci jednoduché."

Po prvý raz v tomto ročníku extraligy môžu v Košiciach konštatovať, že na listine maródov nie je ani jediný hráč. "K dispozícii máme všetkých hráčov, čo tu ešte nebolo. Ak by to tak vydržalo až do konca sezóny, bolo by to veľké plus."

Zlepšiť útočnú činnosť

Na Slovane nedali Košičania ani jeden gól. Ak chcú uspieť na Záhorí, budú musieť zvýšiť aktivitu v ofenzíve. "V Bratislave nemal veľa šancí ani jeden tím. U nás nepremenili nájazdy Gron a Huna, domáci sa presadili v dvoch presilovkách po tečovaných a dorážaných strelách. Každopádne, budeme musieť zlepšiť útočnú činnosť, no a popri tom pokračovať v dobrej defenzíve z tohto roka," podotkol tréner Čada. Víťaz vzájomného duelu dal zakaždým tri góly. S takouto porciou by bol tréner oceliarov spokojný. "Ak by sme strelili tri góly a v obrane hrali tak pozorne ako v poslednom čas, tak by to mohlo stačiť na výhru."

Skalica v Košiciach dvakrát vyhrala. V poslednom zápase v Steel Aréne otváral účet zápasu Žigmund Pálffy. Ten sa v októbri na výhre 3:2 na východe podieľal jedným gólom a dvoma asistenciami. "Mužstvá sú v tejto sezóne vyrovnané, veľmi ťažko sa niečo prognózuje. Skalica je doma známa a nepríjemná ofenzívou. Zvlášť útok, v ktorom nastupuje Pálffy. Ale to, či po olympiáde bude hrať, netuším."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania dnes v Skalici v televíznej predohrávke