Kórejčania boli zohratejší, istejší a suverénnejší

SITA|22. sep 2007 o 16:13

BRATISLAVA 22. septembra (SITA) - Hlasy kapitána daviscupového tímu SR Miloslava Mečířa a slovenských tenistov Michala Mertiňáka a Lukáša Lacka po prehre s Kórejčanmi v sobotňajšej štvorhre v rámci bratislavského ...

BRATISLAVA 22. septembra (SITA) - Hlasy kapitána daviscupového tímu SR Miloslava Mečířa a slovenských tenistov Michala Mertiňáka a Lukáša Lacka po prehre s Kórejčanmi v sobotňajšej štvorhre v rámci bratislavského stretnutia o účasť vo svetovej skupine ročníka 2008 (hostia vedú pred záverečnými nedeľňajšími dvojhrami 2:1):


Hlasy:

Miloslav Mečíř (kapitán SR): "Kórejčania na mňa pôsobili predsa len zohratejším, istejším a suverénnejším dojmom, ale čakal som, že to bude dramatickejšie - to musím priznať. Škoda však začiatku zápasu. Mojim zverencom zobral vietor z plachiet hneď úvodný gem, v ktorom mali brejkbaly, ale nepodarilo sa im preraziť podanie. Súperi vzápätí to isté zvládli a nielen v tejto úvodnej pasáži pri nich viac stálo šťastie, mali ho aj v iných dôležitých momentoch. Treba však uznať, že sa ukázali ako kvalitnejší tím. Lukáš a Mišo sa snažili nájsť nejaký recept na to, aby Ima s Leeom prinútili častejšie robiť chyby. Zvolili si väčšiu obtiažnosť, ale vyplynulo z toho, že sami viac kazili. Málokedy sa lepšími okamihmi či údermi stretli tak, aby z toho bol aj nejaký gem, nielen fiftín. Lacka som postavil najmä preto, že ho povzbudilo piatkové víťazstvo a s Mertiňákom už v minulosti hral. Ivo Klec zatiaľ nemá skúsenosť s takzvane živými duelmi v Davisovom pohári, čoho som sa trochu obával."


Michal Mertiňák: "Mal som pocit, že neviem kam skočiť, čo zrejme vyvstalo z našej nezohratosti. Lee opäť hral vynikajúco a svojimi kvalitami nás zaskočil jeho partner Im - bolo citeľné, že majú viac spoločných skúseností. Okrem spomenutej nezohratosti pripisujem prehru aj absencii šťastia. Ťažko však polemizovať, ako by sa stretnutie vyvíjalo a skončilo, keby sa nám hneď v prvom geme podarilo preraziť podanie Kórejčanov. Možno by to bolo niečo iné. Ľavé koleno mi dnes nerobilo problémy. Obaja sme sa s Lukášom trápili skôr herne, zatiaľ čo súperi boli v pohode a všetko im vychádzalo."


Lukáš Lacko: "Chýbala nám väčšia vyrovnanosť. Nestávalo sa, aby to jeden z nás dlhšie podržal a potiahol toho druhého. Bolo citeľné, že Kórejčania sú zohratejší. Mne sa príliš nedarili returny, čo vyplýva z toho, že vo dvojhre a štvorhre sa podanie vracia dosť odlišne. Súperi častými prebehmi a vyberaním si miesta celkovo na nás kládli veľké nároky na periférne sledovanie pohybu, čo je náročné."


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Kórejčania boli zohratejší, istejší a suverénnejší