Koncové svetlá ostali v humenských rukách

Pavol Šuľák. Nechýbal v jeseni ani minútu.
Pavol Šuľák. Nechýbal v jeseni ani minútu. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|23. nov 2012 o 00:00

ŠK Futura Humenné mal v jeseni lepšiu bilanciu vonku ako doma. Ani jeden zápas nehrali s kompletnou zostavou.



HUMENNÉ. Treťoligová futbalová jesenná časť sa kvôli dvom dohrávkam o týždeň predĺžila. Úplne posledná tohtoročná bodka za polovicou sezóny bola daná súťažným stretnutím Košice B - Humenné.

Futbalisti spod Vihorlatu v prípade plného bodového zisku mali možnosť vylepšiť si postavenie v tabuľke. Výsledkom bola remíza, a tak v humenských rukách koncové svetlá ostali.

Pred začiatkom sezóny neboli v klube veľké oči, pozícia na dne tabuľky je logicky ďaleko za očakávaním.

„Príležitosť pre mladých hráčov v kombinácii so skúsenými futbalistami - Ljubarskij, Paraska a Hreško, to bola naša filozofia do sezóny. Už v príprave sa však naše plány začali rúcať. Zranenie kolena vyradilo Ljubarského takmer na celú jeseň, Hreško musel pred sezónou podstúpiť operáciu, riešili sme príchod Bačíka, aj ten sa však oneskoril. Aby to nebolo málo, hneď v prvom kole sa zranil brankár Bálint, viac nechytal a dvojica, ktorá ho nahrádzala, nepodala vždy očakávaný výkon. Posty v hráčskej zostave sme museli miešať, zaskakovať musel aj Jakubčo, s ktorým sme rátali na kraj obrany, kde nás tlačila topánka. Na svoj post sa dostal až v závere jesene a ukázal nesporné kvality. Ani jeden zápas sme v jeseni nehrali v kompletnom zložení, lebo ostatný mesiac sa zranil Legdan,“ konštatoval Martin Friga.

Domáca ťarcha

Nie je futbale častým javom, aby malo mužstvo lepšiu bilanciu na ihriskách súperov ako doma. Humenčania však doma získali body štyri a zvonku doviezli šesť.

„Mladí hráči nedokázali zvládnuť tlak domácich zápasov a po individuálnych chybách sme zbytočne inkasovali, strácali body. V stretnutiach vonku bolo jednoznačne badať väčšiu uvoľnenosť, čoho výsledkom je slušná bilancia jedného víťazstva a troch remíz,“ podotkol manažér ŠK Futura.

Rozmenené na drobné to znamená výhru na Spiši a po bode spod bystrického Urpína, Košíc a Námestova.

Pavol Šuľák s maximom

Humenský treningový proces bude prebiehať v domácich podmienkach do 14. decembra, v roku 2013 je začiatok zimnej prípravy naplánovaný 7. januára.

Údaje zo štatistiky hovoria, že humenské farby hájilo v jeseni dvadsať futbalistov, plnú porciu pätnástich stretnutí mali v jeseni Pavol Šuľák, Jurov a Vasiľ, prvý menovaný dokonca nevynechal ani minútu.

Strelecky to bolo v globále slabé, päť gólov si zapísal Karnaj, tri Bačík, dva Jakubčo a kapitán Paraska, po jednom Hreško, Vasiľ a Čopák. V pätnástich zápasoch sa humensky žltilo 25-krát, predčasne odchádzal pod sprchy Legdan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Koncové svetlá ostali v humenských rukách