Kohutiar upozorňuje hráčov na zbytočné fauly

Radosť. Prešovskí hokejisti naposledy vyhrali.
Radosť. Prešovskí hokejisti naposledy vyhrali. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|26. nov 2013 o 00:00

Topoľčany, kde sa naposledy predstavil Prešov, východniarov poriadne potrápili.



PREŠOV. I keď konkurent je v tabuľke za HC 07 a bodovo i dosť vzdialený, oba doterajšie súboje boli pre východniarov náročné.

Vo vlastnom prostredí Šarišania vyhrali až po samostatných nájazdoch, uplynulý piatok zase tesne – 2:1 – hoci už v riadnom hracom čase.

Prešovčania sa tak čiastočne zbavili mrzutosti po prehre v predĺžení s lídrom zo Senice predtým doma.

Uplynulý piatok pritom však hostia mohli vyhrať aj výraznejšie a zase si to aj vlastným pričinením zbytočne zdramatizovali.

„Mali sme to vo svojich rukách, hoci sme cestovali v oklieštenej zostave a chýbalo nám viac jednotlivcov kvôli zraneniam či chorobe,“ konštatoval tréner HC 07 Branislav Kohutiar.

K dispozícii bolo iba 15 korčuliarov, musel oželieť poltucet zverencov - Halása (narazené rameno), Slávika, Knapa (obaja narazená noha), Podsedlého (viróza), Guntáša (rodinné problémy), Tomčáka (dlhodobejšie problémy s ramenom).

Napriek tomu mali hostia výborný vstup, po úvodnej tretine viedli dvojgólovým rozdielom a svoj náskok mohli poistiť aj v druhej dvadsaťminútovke.

Lenže už v koncovke neboli takí úspešní. Táto skutočnosť ich prenasledovala aj v záverečnom dejstve, keď dokonca spálili samostatné nájazdy a súper po kontaktnom zásahu ožil.

V závere hral power play a niekoľkokrát poriadne vystrašil vyhrávajúci celok. „Mali sme i šťastie, lebo hostitelia mohli vyrovnať, ale vedenie sme si predsa udržali a získali tri body.“

Pozor na Hálu

Prešovčania sa stále nedokážu celkom vyhnúť zbytočným kiksom, ktoré ich stoja body. Aj proti Senici si počínali celkom zaujímavo a výkonnostne solídne, lenže náskok zakaždým stratili a napokon nechali vyniknúť vedúci tím.

„Vyskytli sa zbytočné fauly. Najmä taký, ktorému sa hovorí útočný a navyše v predĺžení, dvojnásobne mrzí. Prízvukujem pred každým vystúpením osobnú a hernú disciplínu, apelujem na chlapcov, aby si to pamätali, ale niekedy prídu i tak zbytočné zaváhania.“

Presilovky neraz ovplyvňujú výsledky a to by si Prešovčania mali uvedomiť. „V Topoľčanoch to bolo lepšie, okrem toho videl som, že chlapci sa zomkli aj kvôli oslabenej súpiske a podržal nás Robo Marton v bránke. S Topoľčanmi sa nehrá jednoducho, hlavne u nich, preto som rád, že sme tento duel zvládli.“

Najbližšie v stredu HC 07 privíta o 17. hod. Trnavu. Je to celok, ktorý patrí momentálne medzi prekvapenia ročníka.

Spolieha sa na výkony výborného gólmana Hálu, ktorý drží mužstvo nad vodou. „Navyše tento tím je známy tým, že má vo svojom strede vysokoškolákov, vie si dlhšie udržať hráčov pokope s menšími obmenami. Takže je logické, že mu to ide,“ dodal kormidelník B. Kohutiar na margo nastávajúceho súpera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kohutiar upozorňuje hráčov na zbytočné fauly