Klocová sa pripravuje na dlhśiu trať, Putalová chce získať na ME medailu

Lucia Klocová.
Lucia Klocová. (Autor: TASR)
TASR|28. sep 2016 o 15:36

Vystúpenie na olympiáde nedopadlo podľa mojich predstáv, vraví Lucia Hrivnák-Klocová.

BRATISLAVA. Viacerí špičkoví slovenskí atléti zhodnotili uplynulú sezónu na dráhe a naznačili, na aké vrcholy sezóny 2017 sa budú pripravovať. Lucia Hrivnák-Klocová (800 m, 1500 m) prvýkrát v kariére plánuje štart na halových ME v Belehrade (6. - 8 marca 2017) a v lete ju čaká účasť na MS v Londýne (4. - 13. augusta).

"Moje vystúpenie na olympiáde v Riu nedopadlo podľa mojich predstáv. Pripravovala som sa na 1500 m, nominácia na 800 m mi trochu skrížila plány. Ale bežala som na úrovni svojho maxima."

Viac jej pasuje 1500 m

Klocová napriek tomu, že bežala sezónne maximum 2:00:57 min, nepostúpila do semifinále a v súčte všetkých rozbehov skončila na 28. priečke.

"V budúcej sezóne by som sa chcela pripravovať na marcové HME v Belehrade, viac mi vyhovuje 1500 m. V hale som vo svojej kariére súťažila iba trikrát, naposledy v roku 2005. Viacerí ma trochu otravovali, kedy to opäť skúsim. O MS v Londýne zatiaľ nerozmýšľam, termín je ešte ďaleko."

Zaujímavý bude rok 2017 pre 18-ročnú Michaelu Peškovú (400 m prek.).

"Nemôžem byť stopercentne spokojná, chcela som zabehnúť aspoň svoj osobný rekord. Nepodarilo sa, bola som za ním o niekoľko stotín sekundy. Ale vydaril sa mi vrchol sezóny, keď som skončila piata na juniorských MS. V najbližších dňoch odcestujem do amerického Lincolnu, kde sa idem pozrieť na tamojšiu univerzitu. Mohla by som tam začať študovať, idem si všetko zmapovať," vraví Pešková.

Putalová chce medailu

Najkonkrétnejšia v svojich cieľoch je slovenská rekordérka v hale na 400 m Iveta Putalová: "Na halových ME v Belehrade mám veľké ambície, chcela by som sa pokúsiť o zisk niektorej z medailí. Plánujem aj účasť na MS v Londýne, ale ešte musím splniť limit. S uplynulou sezónou a šiestym miestom na halových MS v USA som spokojná."

Iveta Putalová.
Iveta Putalová. (Autor: TASR)

Na tohtoročných ME v Amsterdame príjemne prekvapil v behu na 400 m cez prekážky Martin Kučera, kde skončil siedmy. "Dostal som sa aj na OH v Rio de Janeiro, čo je najväčší úspech pre športovca, aj keď výsledkovo mi to nevyšlo. V budúcom roku plánujem účasť na halových ME."

Najrýchlejší Slovák si posunul maximá

Objavom roka by sa dal nazvať šprintér Ján Volko, študent informatiky na Fakulte informatiky a informačných technológií na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Výrazne sa zlepšil na 100 a 200 m, kde je aj časom 20,68 s najrýchlejším Slovákom. Stovku už dokázal zabehnúť za 10,33 s.

"Na dnešný deň som sa musel zo školy vypýtať. Je náročné spojiť štúdium s tréningom, ale dá sa to zvládnuť. Žiadny individuálny študijný plán však nepotrebujem, iba aby ma uvoľňovali na sústredenia. Beh na 60 m v hale nie je moja obľúbená trať, je príliš krátka. O účasti na halových ME v Belehrade sme sa ešte s mojou trénerkou nerozprávali. Ale rád by som štartoval na ME do 23 rokov a na univerziáde. Kvalifikovať sa na MS do Londýna by bolo čosi neskutočné," hovoril Volko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Klocová sa pripravuje na dlhśiu trať, Putalová chce získať na ME medailu