Kenteris a Thanouová sa na stretnutí MOV odhlásili z OH v Aténach

TASR|18. aug 2004 o 16:32

Atény 18. augusta (TASR) Grécki šprintéri Kostas Kenteris a Katerina Thanouová v stredu oznámili, že sa odhlasujú z prebiehajúcich olympijských hier v ...

Atény 18. augusta (TASR) Grécki šprintéri Kostas Kenteris a Katerina Thanouová v stredu oznámili, že sa odhlasujú z prebiehajúcich olympijských hier v Aténach. Po tom, čo sa obaja športovci nedostavili na dopingovú skúšku a následne ich hospitalizovali v nemocnici po podozrivej dopravnej nehode, MOV začalo v celej veci vyšetrovanie.

"Odhlasujem sa z olympijských hier," ohlásil Kenteris na stretnutí s disciplinárnou komisiou MOV. "Odvolanie účasti na olympiáde je pre mňa o to bolestnejšie, pretože hry sa konajú v mojej rodnej krajine," povedala novinárom Thanouová. Atléti boli po stretnutí v stredobode pozornosti médií a ani jeden z nich neukázal žiadne zranenia z nehody, ktorá je teraz predmetom vyšetrovania polície. Stretnutie sa dvakrát presunulo, nakoľko športovci boli v nemocnici a komisia im chcela dať šancu obhajovovať sa osobne.

Kenteris, olympijský šampión v šprinte na 200 metrov, ktorý mal pôvodne na otváracom ceremoniáli zapáliť olympijský oheň, vyhlásil, sa cíti nevinný a že ho nikto neinformoval, že má ísť na dopingovú skúšku. Thanouová, strieborná z olympiády v Sydney, sa taktiež cíti nevinná a tvrdí, že ju krivo obvinili. Do celej aféry je zapletený aj Kenterisov bývalý tréner Christos Tsekos, ktorého Grécky olympijský výbor suspendoval spoločne s atlétmi. Kouč následne obvinil novinárov, že okolo celej veci robia zbytočný rozruch.

Na oboch hlavných aktérov a pravdepodobne aj na Tsekosa budú uvalené sankcie, o ktorých bude Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) rokovať 26. augusta. Podľa pravidiel IAAF môžu atléti dostať zákaz činnosti až na 2 roky, ak sa nedostavia na tri dopingové skúšky počas 18 mesiacov. Obaja bežci sa nezúčastnili testov od 23. júla a IAAF taktiež pochybuje o účasti Kenterisa na júlovom mítingu v Tel Avive.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Kenteris a Thanouová sa na stretnutí MOV odhlásili z OH v Aténach