O posledné miesto do play off bojujú dva tímy. O čo sa ešte hrá v našej lige?

Dosiahne Trenčín na play off?
Dosiahne Trenčín na play off? (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. mar 2017 o 17:26

O poslednom postupujúcom do play off slovenskej hokejovej ligy sa zrejme rozhodne až v poslednom zápase medzi Trenčínom a Novými Zámkami.

BRATISLAVA. Už iba tri kolá zostávajú odohrať v základnej časti najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. O čo sa ešte hrá? Ktoré tímy môžu zabojovať o play off a ktorí hokejisti súperia o pozíciu najproduktívnejšieho hráča?

Na čele Tipsport ligy je Banská Bystrica. Má osembodový náskok pred druhou Nitrou, pričom v hre je ešte deväť bodov. O prvenstvo tak môže lídra obrať len neočakávaná zhoda okolností.

Banskobystričania majú výbornú formu, vyhrali posledných dvanásť zápasov. O úspešné výsledky sa už pričinili aj hokejisti Slovana Bratislava (Michal Sersen, Pavol Skalický, Patrik Luža a Mislav Rosandič), ktorí tím posilnili v strede februára.

Mužstvá čaká nabitý týždeň - od stredy do nedele odohrajú tri zápasy.

Skokanom sezóny je Žilina

Doteraz sme museli bodovať a čakať, kým Nové Zámky zakopnú. To sa stalo. Matematika je teraz jasná – keď vyhráme tri zápasy, budeme hrať play off.


Adam Drgoň, obranca Trenčína

Druhú priečku po základnej časti s veľkou pravdepodobnosťou obsadí obhajca trofeje z Nitry. Tretie skončia Košice. Výhodu domáceho prostredia v prvom kole play off bude mať aj štvrtá Žilina, ktorá je prekvapením sezóny.

Vlani skončila po základnej časti siedma so 68 bodmi, teraz má už o 17 bodov viac.

Miesto vo vyraďovacej časti má isté aj Zvolen. Blízko k účasti v play off majú aj Poprad a Martin. Pred deviatym Trenčínom majú k dobru osem bodov.

O poslednú miestenku do play off súperia Nové Zámky a Trenčín (Dukla stráca tri body). Aj preto bude v posledných troch kolách najsledovanejší boj o ôsmu priečku. Desiaty Liptovský Mikuláš už nemá ani šancu na postup do play off.

Pomohli im aj slovanisti

O niečo výhodnejšie vyžrebovanie majú v závere základnej časti Novozámčania, ktorí doma nastúpia proti Liptovskému Mikulášu a Martinu. Trenčín čaká v stredu doma Banská Bystrica a následne vonku Liptovský Mikuláš.

Rozhodujúci môže byť až zápas posledného kola, v ktorom v nedeľu Trenčín privíta na domácom ľade práve Nové Zámky.

„Doteraz sme museli bodovať a čakať, kým Nové Zámky zakopnú. To sa stalo. Matematika je teraz jasná – keď vyhráme tri zápasy, budeme hrať play off,“ uviedol pre klubovú stránku obranca Trenčína Adam Drgoň.

Trenčania v posledných dvoch zápasoch zdolali Poprad aj Košice. Na konci sezóny im výrazne pomáhajú aj hokejisti bratislavského Slovana Tomáš Starosta, Andrej Šťastný a Lukáš Vopelka. Spolu nazbierali v šiestich zápasoch už 15 kanadských bodov.

Nagy, Hovorka či Maione?

Zaujímavý náboj má súťaž v bodovej produktivite. Na čele je zatiaľ Košičan Ladislav Nagy so 61 bodmi za 29 gólov a 32 asistencií.

Druhý Žilinčan Marek Hovorka má 59 bodov (23+36) a tretí je nečakane banskobystrický obranca Mathew Maione, ktorý má na konte 56 bodov (10+46).

Teoretickú šancu na prvenstvo má aj Marek Slovák z Nitry (51 b), Jordan Hicckmott z Banskej Bystrice (50 b) a Pavel Klhůfek (49 b) zo Zvolena.

Ladislav Nagy.
Ladislav Nagy. (Autor: Judita Čermáková)

V brankárskych štatistikách dominuje Banskobystričan Jason Bacashiuha, ktorý má 92,87-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,07 inkasovaného gólu na zápas.

Najviac víťazných duelov (22) odchytal košický gólman Vladislav Habal, ktorý si až sedemkrát udržal čisté konto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»O posledné miesto do play off bojujú dva tímy. O čo sa ešte hrá v našej lige?