Karol Bačo zabával parádnymi kontrami

Išiel ako píla. Karol Bačo predviedol smrtiace protiútoky.
Išiel ako píla. Karol Bačo predviedol smrtiace protiútoky. (Autor: veja)
Marián Špacai|26. jan 2010 o 00:00

Strelecké predstavenie bratov Bačovcov prinieslo vodnopólové derby. Spolu nasúkali štrnásť gólov.



KOŠICE. Po zápase bol podstatne spokojnejší Karol, jeho ČH Hornets zdolali Tomášov Akademik po hladkom priebehu 17:12.

Aj s boľavým okom

Šláger bol predovšetkým koncertom kanoniera ČH Hornets Karola Bača. Súpera ničil jedným rýchlym protiútokom za druhým a sám zoči-voči brankárovi Gogolovi mu nedával najmenšiu šancu. Nečudo, že po polovici zápasu viedli sršni už 9:3. Pritom minulý týždeň v prípravných zápasoch proti ukrajinskému Mariupolu dostal prstom do oka a má natrhnutú rohovku!

"Je to nepríjemné zranenie, ale ráno pred zápasom mi poslal SMS: Tréner, chcem hrať. Je to skrátka pravý športovec," chváli svojho zverenca tréner ČH Hornets Róbert Kaid a dodáva: "Veľmi dobre si vedel načasovať, kedy vyplávať do protiútoku, má na to cit. Strelci Akademika predvádzali nepripravené strely, to mu vyhovovalo, lebo následne sa dalo vyrážať do brejkov."

Príde víťaz Pohára LEN!

Ktovie, koľko gólov by nezadržateľný Karol Bačo ešte pridal, keby ho hneď po jeho siedmom presnom zásahu v úvode tretej štvrtiny tréner Kaid nestiahol. "Ja by som tam ešte nechal, lebo som videl, že hrá s veľkou chuťou, ale sám sa pýtal dole, aj kvôli tomu zraneniu."

Kormidelník prestriedal aj ďalšie opory, pretože už zajtra ich čaká ďalší domáci duel Euro-interligy. Pre košických divákov by to mala byť opäť lahôdka, pretože ČH Hornets od 19. hod. privíta aktuálneho víťaza Pohára LEN a priebežne štvrtý tím maďarskej ligy Szeged Beton. Pre Košičanov by bol skalp takého mužstva cenný.

"Jednoznačne, bol by to krásny úspech. Tentoraz som však nemal k dispozícii videozáznam z hry Szegedu, takže ju nemáme naštudovanú. Dokázali sme doma uhrať krásny výsledok s Vasasom, uvidíme, ako to dopadne tentoraz. Chcel by som aj pozvať fanúšikov, zažijú kvalitné pólo. Ak vytvoria také prostredie ako proti Vasasu, chlapcom to opäť dodá veľa energie."

Tomáš: Vianoce sa už skončili

O dva góly menej ako jeho brat Karol, teda päť, nastrieľal v derby Tomáš Bačo. Bolo mu to však málo platné, jeho Akademik ťahal za kratší koniec. "Najmä v úvode to bolo hrozné, chýbala disciplína. Bolo to slabé po všetkých stránkach," komentoval T. Bačo výkon mužstva.

Bratov koncert, keď sa ako cez kopirák viackrát rútil sám na ich brankára, nedával dobrú vizitku obrane akademikov. "Pred každým zápasom hovoríme, že kontry nemôžu byť. Keď si pozrieme moderné vodné pólo, keď sa stane raz, že súper unikne sám na brankára, tak aj to je veľa. My sme dnes dostali góly nie z jednej takejto situácie, ale zo štyroch-piatich. Asi si niektorí v podvedomí ešte neuvedomili, že Vianoce sa už skončili a treba už začať aj hrať," krútil hlavou T. Bačo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Karol Bačo zabával parádnymi kontrami