Kapitánom dvadsiatky na MS bude Matoušek

Jedným z lídrov dvadsiatky na svetovom šampionáte by mal byť aj obranca Adam Jánošík.
Jedným z lídrov dvadsiatky na svetovom šampionáte by mal byť aj obranca Adam Jánošík. (Autor: TASR)
SITA|26. dec 2011 o 10:28

V záverečnom prípravnom zápase hokejovej dvadsiatky pred MS sa zranili Peter Čerešňák s Martinom Gernátom.

CALGARY. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov je už od soboty v dejisku základnej skupiny svetového šampionátu juniorov - kanadskom Calgary, kde v utorok súbojom s Lotyšskom začne svoje účinkovanie na turnaji.

Slováci sa ubytovali v hoteli Hyatt Regency v centre mesta. Tréner Ernest Bokroš zatiaľ zapísal na súpisku len 17 korčuliarov a troch brankárov. Z mužstva, ktoré absolvovalo záverečnú prípravu, zatiaľ na zozname chýbajú obrancovia Peter Čerešňák a Martin Gernát a útočník Lukáš Cingel.

Bez dvoch skúsených obrancov

"Žiaľ, v záverečnom prípravnom zápase s USA (0:5) ešte v Three Hills, mieste nášho predšampionátového kempu, sa zranili Peter Čerešňák a Martin Gernát. Museli do nemocnice. Našťastie, RTG snímky nepotvrdili žiadnu zlomeninu či naštiepenie kosti. Vyradenie týchto dvoch skúsených obrancov by bolo pre nás obrovskou komplikáciou. Zostali by sme totiž iba s piatimi klasickými bekmi, čo je vzhľadom na najbližší program neprijateľné. Preto sme pozvali Petra Bezušku. Obranca HC Třinec sa už v pondelok 26. decembra pripojí k výprave," informoval na webe SZĽH tréner Ernest Bokroš.

"Samozrejme, so záverečnou nomináciou sa neponáhľame, pod dohľadom lekára našej výpravy Rajmunda Szikoru sa obaja obrancovia podrobujú intenzívnej liečbe. Máme určité riešenia v súvislosti s defenzívou, radšej by sme však univerzála Matúša Chovana videli vpredu, pretože je to šikovný útočník. Veci zvážime a rozhodneme, či pošleme domov jedného útočníka či obrancu. V zostave máme už jasno, ale musíme vyčkať na vývoj zdravotného stavu oboch zadákov. Pre budúcnosť treba zvážiť, či na šampionát ísť so zúženou nomináciou alebo zvoliť širšiu. Za súčasnej situácie sa - obrazne povedané - modlíme, aby sa nám niekto nezranil."

Kapitánom slovenského tímu na šampionáte bude Tomáš Matoušek, jeho asistentmi Matej Bene a Adam Jánošík.

V príprave nestrelili gól

Slováci odohrali v zámorí pred majstrovstvami sveta dve prípravné stretnutia. V oboch nestrelili ani gól, s Fínmi prehrali 0:3, s Američanmi 0:5.

"Osemkrát sme inkasovali, čo určite nie je dobrá vizitka, ktorá by zvyšovala naše sebavedomie. Fíni aj Američania nás jednoznačne prevýšili v technických zručnostiach a zakončovaní, naši zverenci sa im však vyrovnali po korčuliarskej stránke i nasadením. Bolo to pre nás vážne pripomenutie, že sa musíme s plnou pokorou sústrediť na zápasy s prívlastkom kľúčové, teda tie, ktoré potrebujeme nevyhnutne na šampionáte zvládnuť nielen herne, ale aj výsledkovo," doplnil pre szlh.sk Bokroš.

Slováci sa presunuli z Three Hills do Calgary na Štedrý deň. V 21-poschodovom hoteli bývajú na 16. a 17. poschodí. V Alberte absolvovali aj štedrú večeru.

"Nechýbala kapustnica a ryba, ale namiesto kapra bol losos a k nemu zemiakový šalát. V nedeľu bol na programe prvý tréning v Scotiabank Saddledome, dejisku väčšiny stretnutí majstrovstiev sveta vrátane medailových bojov. V stánku mužstva NHL Calgary Flames s kapacitou 19 289 divákov, ktorý otvorili v roku 1983, sa uskutočnilo aj tradičné spoločné fotografovanie výprav pre potreby IIHF a organizátorov," informoval szlh.sk manažér výpravy Roman Ulehla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov