Kamzíci zlomili domáce prekliatie

Charitatívna akcia. Diváci zahádzali ľadovú plochu plyšovými hračkami.
Charitatívna akcia. Diváci zahádzali ľadovú plochu plyšovými hračkami. (Autor: riso)
Sportnet|27. dec 2012 o 00:00

Dôležité víťazstvo zaknihovali pred Vianocami popradskí hokejisti, keď na svojom ľade zdolali Žilinu 4:3.

Zajtra sa predstavia na ľade nováčika z Piešťan.

POPRAD. Po troch domácich prehrách v rade (Skalica, Košice, Zvolen) konečne získali Popradčania tri body.

Najviac sa o to pričinili brankár Alex Westlund a dvaja dvojgóloví strelci, útočníci Roman Tomas a Stanislav Balán.

„Konečne sme získali víťazstvo pred domácim publikom. Dôležité bolo, že ani dva rýchle inkasované góly v úvode druhej tretiny nás nepoložili. Psychicky sme boli po tých prehrách trochu dolu a verím, že nás to nakoplo. Dúfam, že sa od toho odrazíme a budeme vyhrávať,“ povedal s 20 presnými zásahmi najlepší strelec Popradu Roman Tomas.

Zranená ruka Balána nezastavila

Český útočník Stanislav Balán sa do zostavy kamzíkov vrátil po zranení ruky. Návrat to bol úspešný, keďže strelil dva góly.

„Ak by sme tento zápas so Žilinou prehrali, bolo by to s nami už veľmi zlé. Keď chceme byť v play-off, musíme vyhrávať, hlavne s mužstvami, ktoré sú pod nami v tabuľke. V úvodnej minúte druhej tretiny sme si to takmer prehrali, ale našťastie sme to potom zvládli,“ uviedol Balán, ktorý nastúpil so sebazaprením, no mužstvu napriek tomu výrazne pomohol.

Len deň pred zápasom, tesne pred Vianocami sa vedenie HK Poprad z výkonnostných dôvodov rozlúčilo s trojicou Koskinen, Homa, Kramár. Ako to ovplyvnilo náladu v šatni?

„Vždy je to nepríjemné na psychiku všetkých hráčov, keď káder niekto opustí. O to viac, keď to príde tesne pred takýmto dôležitým zápasom. Nič sme s tým však robiť nemohli, iba sa s tým vyrovnať,“ ozrejmil Balán, ktorý otváral skóre počas presilovej hry a svoj druhý gól zaznamenal z trestného strieľania.

Po prvej tretine stretnutia so Žilinou zahádzali popradskí diváci ľadovú plochu plyšovými hračkami.

Celkovo sa ich vyzbieralo až 25 vriec a venované boli do nemocníc deťom, ktoré nemôžu stráviť najkrajšie sviatky roka doma.

„Pre deti je to určite radosť, že na Vianoce dostanú takéto darčeky. Škoda len, že to nebolo tak, ako v Amerike, kde to diváci hádžu na ľad po prvom góle svojho mužstva, vtedy je to s ešte väčšou radosťou,“ dodal Balán.

48. ročník turnaja O pohár oslobodenia mesta Poprad

Na zimnom štadióne v Poprade sa medzi sviatkami uskutoční 48. ročník hokejového turnaja O pohár oslobodenia mesta Poprad. Na turnaji si v dňoch 27. až 29. decembra 2012 zmerajú sily starší žiaci 9. ročníkov. Domáci HK ŠKP si do Popradu pozval tímy: Slovensko U15 Region, HC Slovan Bratislava, EHC Black Wings Linz (Rakúsko), HK Brest a Junosť Minsk (Bielorusko). Každý tím odohrá počas troch dní päť zápasov, systémom každý s každým.

Slávnostné otvorenie turnaja sa uskutoční dnes o 18.15 hod. na Zimnom štadióne mesta Poprad. Ukončenie turnaja, spojené s vyhlásením výsledkov, bude v sobotu 29. decembra približne o 18.00, po poslednom zápase. Organizátormi turnaja sú HK ŠKP Poprad, ZŠ Vagonárska v Poprade - Spišskej Sobote a rodičia žiakov 9. ŠHT v Poprade.

Rozpis zápasov HK ŠKP Poprad

27. decembra 11.30 Minsk, 27. decembra 16.45 Brest, 28. decembra 11.15 Bratislava, 28. decembra 14.45 SR U15, 29. decembra 16.30 Linz.

riso

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kamzíci zlomili domáce prekliatie