"Kamzíci" doma prvýkrát vyhrali

Suverénne víťazstvo. Popradčania herne prevýšili Slovan.
Suverénne víťazstvo. Popradčania herne prevýšili Slovan. (Autor: riso)
Sportnet|10. okt 2011 o 00:00

Prvé domáce víťazstvo v aktuálnej sezóne zaknihovali včera hokejisti HK Poprad, keď pred vyše štvortisícovou návštevou zdolali bratislavský Slovan presvedčivo 5:2.



POPRAD. Belasým tak odplatili porážku z prvého kola, v ktorom na ich ľade prehrali 2:6.

Podtatranci sa pred vlastným publikom predstavili po päťzápasovej sérii na ľade súperov, kde si počínali výborne, keď až štyrikrát bodovali naplno. Včera si na tretí pokus konečne vychutnali trojbodový zisk aj na svojom klzisku.

"Sme veľmi radi, že po šnúre piatich zápasoch vonku sme doma dokázali vyhrať a že máme tri body. Až na malé výnimky v druhej tretine sme splnili všetko, čo sme si v kabíne povedali. V prostrednej časti hostia zvýšili tlak pred našou bránou a preto bolo veľmi dôležité, že sa nám v tom čase podarilo streliť ďalšie dva góly. Myslím si, že to v tomto stretnutí rozhodlo. Verím, že v takýchto výkonoch budeme doma pokračovať a že diváci budú spokojní," povedal nám útočník Popradu Ľubomír Vaic, ktorý prišiel pod Tatry práve z bratislavského Slovana.

"Pre mňa osobne i pre Martina Kuľhu bol tento zápas predsa len o trochu výnimočnejší ako tie ostatné. Sme preto radi, že sme v ňom vyhrali," naznačil Ľ. Vaic, ktorý sa prezentoval gólovou prihrávkou na úvodný gól Hellströma.

"Pre mužstvo je najdôležitejšie víťazstvo a tri body. Je preto jedno, kto strelí gól," poznamenal šikovný útočník, ktorý nezabudol spomenúť ani fantastických popradských fanúšikov. "Divákom musím poďakovať, vytvorili nám výbornú atmosféru. Pevne verím, že v takomto počte budú chodiť aj naďalej a budú nás tlačiť dopredu," dodal Ľ. Vaic.

Parádne stretnutie

Z premiérového triumfu na domácom ľade mal radosť aj tréner kamzíkov Ladislav Svozil.

"Myslím si, že to z našej strany bolo parádne stretnutie. Až na pár výnimiek, keď sme si to v závere sami skomplikovali zbytočnými vylúčeniami. Som rád, že sme dôležitý prvý domáci zápas po tej dlhej sérii vonku zvládli. Od stavu 2:0 bol už tento súboj v našej moci," uviedol L. Svozil, ktorého výborný výkon jeho zverencov neprekvapil.

"Vôľa tomuto mužstvu nechýba. Nejaké veci sme zmenili v taktike a zatiaľ nám to funguje," ozrejmil kouč, ktorý sa do Popradu vrátil napriek tomu, že sa hovorí, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš.

"Vtedy sme hrávali na oveľa väčšom ihrisku. Myslím si, že táto úzka ľadová plocha pre nás až takou výhodou nie je, lebo na to je potrebné mať v tíme fyzických, dvojmetrových hráčov, ktorých tu nemáme. Keď to ale bude pokračovať tak, ako v tomto zápase, je nám to jedno," podotkol L. Svozil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»"Kamzíci" doma prvýkrát vyhrali