Kajakárka Mannová-Beňušová chce reprezentovať USA

Dana Mannová-Beňušová
Dana Mannová-Beňušová (Autor: TASR)
SITA|17. apr 2013 o 18:19

Dana Mannová-Beňušová v pretekoch hliadok veľmi dobre dopĺňala skúsenú dvojicu Jana Dukátová - Elena Kaliská.

BRATISLAVA. Majsterka sveta zo súťaže trojčlenných družstiev kajakárok z roku 2011 Dana Mannová - Beňušová už nebude reprezentovať Slovensko.

"Pred mesiacom nám oznámila, že sa bude usilovať získať americké občianstvo. Je vydatá za občana USA, nemôžeme jej brániť prijať občianstvo svojho manžela," zareagoval na otázku o jej štarte v slovenskom drese na vrcholných podujatiach prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode (SZKDV) Ivan Cibák.

Prvý muž slovenskej kanoistiky sa však hneď pokúšal nájsť aj nejaké pozitíva tejto - najmä z hľadiska tímovej súťaže kajakárok - pre Slovensko nie celkom príjemnej správy.

"Otvárajú sa dvere mladým adeptkám na miesto v reprezentačnom družstve. Verím, že ponúkanej šance sa chopia pretekárky z nastupujúcej generácie. Najmä juniorky by to mali zobrať ako výzvu urobiť výrazný krok vo svojej kariére," pokračoval šéf SZKDV.

Dana Mannová - Beňušová v pretekoch hliadok veľmi dobre dopĺňala skúsenú dvojicu Jana Dukátová - Elena Kaliská. Vrcholom ich snaženia bol zisk zlata na doteraz poslednom svetovom šampionáte pred dvoma rokmi v Čunove.

"Môžem potvrdiť, že aj na tohtoročných majstrovstvách Európy v Krakove a svetovom šampionáte v Prahe budeme mať zastúpenie v tímovej súťaži kajakárok. Kto bude tvoriť družstvo, sa rozhodne v nominačných pretekoch začiatkom mája. Je to hodená rukavica, nech ju teda niektorá z pretekárok zdvihne," uzavrel Ivan Cibák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Kajakárka Mannová-Beňušová chce reprezentovať USA