K debaklu Hlohovca v pohári veľa nechýbalo

Sportnet|26. nov 2014 o 00:00

Semifinálový žreb Slovenského pohára určil za súperov minuloročných finalistov.

Obhajcom trofeje je 10-násobný slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov.

PREŠOV. Zverenci trénera Petra Dávida v treťom kole Pohára EHF v Nemecku MT Melsungen minulú sobotu nepochodili. V prvom vzájomnom dueli s bundesligistom prehrali o sedem gólov.

Po návrate domov hodlali Prešovčania napraviť reputáciu aj v slovenskom pohárovom súboji. Tatran rolu favorita semifinálového súboja zobral rázne. Po 10 min. viedli domáci už 10:1.

Hostia iba sporadicky kontrovali a veľký problém mali prekonať výborne chytajúceho Krupu. Tréner Hlohovca vybral dvakrát oddychový čas, no taktické pokyny príliš nezaberali.

Prešov náskok postupne ešte zvyšoval. Po prestávke tréner Prešova s výnimkou nie celkom zdravého Kopča poslal na ihrisko všetkých na tento zápas nominovaných hráčov. Ani „premiešanie“ zostavou výkonu Tatrana príliš neubralo.

Pravdou ale je, že tak ako Krupa v prvom polčase v prešovskej bráne tak Olejár už od polovice prvého polčasu až do konca stretnutia bol veľkou prekážkou prešovským strelcom. Predovšetkým jeho zásluhou prvé semifinálové stretnutie SP neskončilo ešte výraznejším rozdielom.

Peter Dávid, tréner Tatrana Prešov: „Myslím, že výkonom proti Hlohovcu sme na ten z Melsungenu mohli čiastočne zabudnúť. Mužstvo vkročilo do zápasu koncentrovane. Všetko sa odvíjalo predovšetkým z našej výbornej obrany. Súperovi sme dali jasne najavo kto je doma pánom a pred odvetou si vypracovali veľmi sľubný náskok. Pravdou ale je, že v závere naša koncentrácia v koncovke už nebola na takej vysokej úrovni ako na začiatku, čím sme sa pripravili o dosiahnutie 40-gólovej méty.“

Štatistika

Tatran Prešov - Sporta Hlohovec 37:24 (19:9)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Verkič - Rábek 3, Kopčo, Wilga 2, Krok, Kristopans 6, Sadovyi 2, Radčenko, L. Urban, Furlan 4, T. Urban 5/2, Číp 5, Antl 8, Petro 2. Najviac gólov za hostí: Guzy 6, Miženko 4, Baláž 4/2. Pokutové hody 2/2 - 3/2. Vylúčení 1:4. Rozhodovali Daňo a Sabol. Divákov: 675.

leš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»K debaklu Hlohovca v pohári veľa nechýbalo