Trump vymenil snooker za biliard. Súperovi nedal žiadnu šancu

Judd Trump na turnaji v biliarde US Open 2021.
Judd Trump na turnaji v biliarde US Open 2021. (Autor: Matchroom Pool)
Jerguš Radačovský|14. sep 2021 o 11:00

Biliard ma dostáva z komfortnej zóny, uviedol.

ATLANTIC CITY. Napodobnil legendy ako Ronnie O'Sullivan, Steve Davis, Jimmy White či Alex Higgins. Angličan Judd Trump využil dlhšiu snookrovú prestávku a vyskúšal si biliard.

A išlo o veľmi vydarenú premiéru. Druhý hráč snookrového rebríčka postúpil do 2. kola v hre č. 9 na prestížnom turnaji US Open.

V úvodnom kole naňho nestačil Joe Magee. Trump zdolal domáceho Američana v mimoriadne sledovanom zápase suverénne 9:0.

Trump sa pred turnajom vyjadril, že nemá žiadne očakávania a bude rád, ak vyhrá aspoň jeden zápas. Pred debutom v biliarde mal obavy. Tie však vyhnal kvalitným výkonom.

"V úvode som bol dosť nervózny, ale keď som videl, že súper nie je špičkový hráč, pomohlo mi to získať sebavedomia," povedal snookrový majster sveta z roku 2019, cituje ho portál wst.tv.

"Potopil som veľa gúľ, dostával som aj šance," hodnotil.

Magee mu kládol malý odpor a nedokázal využiť žiadne chyby, ktorých sa Angličan dopustil.

Trump si pred premiérovým štartom našiel aj trénera, ktorým je jeho krajan Karl Boyes, majster sveta v hre č. 8 z roku 2021.

Vstup do biliardu si pochvaľuje.

"Je to dobré, pretože ma to dostáva z komfortnej zóny. Cítim iný typ tlaku, pretože v snookri som si pomerne istý. Keď vstúpim do turnaja v biliarde, každý čaká, že všetkých zničím. Dúfam, že si tieto skúsenosti odnesiem späť do snookru,“ uzavrel Trump.

V utorkovom 2. kole ho čaká Ind Dhruvalkumar Patel.

Trump po dvoch rokoch prišiel o pozíciu svetovej jednotky v snookri, keď mu nevyšiel úvod sezóny, v ktorom obhajoval veľa bodov. Na čele rebríčka ho vystriedal úradujúci majster sveta Angličan Mark Selby.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Trump vymenil snooker za biliard. Súperovi nedal žiadnu šancu