Jenčík: Vyrovnávajúci gól prišiel v správnu chvíľu

Richard Jenčík. V druhej tretine prekonal brankára Konráda.
Richard Jenčík. V druhej tretine prekonal brankára Konráda. (Autor: SITA)
Sportnet|13. apr 2012 o 00:00

Po treťom súboji o extraligový titul sú na polceste za zlatom hokejisti HC Košice.

V Bratislave včera obhajca vyhral 3:1 a ujal sa vedenia v sérii 2:1. Dnes si môžu na Slovane v prípade víťazstva vybojovať majstrovský mečbal.

BRATISLAVA. Hokejisti Košíc, ktorí v základnej časti extraligy na bratislavskom ľade prehrali všetky tri stretnutia, ani to včerajšie nezačali ideálne. V prvej tretine doplatili na vylúčenia, Slovan sa ujal vedenia pri dvojnásobnej presilovke.

Oceliari v druhej tretine veľa šancí nemali. A predsa sa dočkali vyrovnania na 1:1. Jenčík bol dostatočne rýchly aj dravý a vymazal jednogólové manko. Tento okamih východniarom zjavne pomohol, do šatní odchádzali na druhú prestávku spokojnejší.

„Ten gól prišiel v správnu chvíľu. Čím dlhšie by sme v zápase prehrávali, tým by to bolo pre nás ťažšie. To vyrovnanie našej psychike pomohlo. My sme predtým ani veľa možností nemali. Ale vraveli sme si, že musíme byť trpezliví, že tá šanca príde a budeme si hrať našu hru,“ povedal nám po zápase útočník HC Košice Richard Jenčík, ktorý sa postaral o vyrovnanie.

„Mal som pri tej situácii aj kúsok šťastia. Obranca sa puku dotkol, ale odrazil sa ku mne. Videl som trochu voľného priestoru, tam som sa snažil pohotovo zakončiť. A vyšlo to.“

Nervozita bola na strane domácich

V tretej tretine udreli Košičania po druhý raz. Konkrétne Dravecký, ktorý našiel medzeru medzi betónmi Konráda. Dôležitý bol aj Bartošov presný zásah. Ten prišiel v čase, keď sedel jeho spoluhráč Gron na trestnej lavici.

„Nerozhodný stav nám vyhovoval, lebo nervozita bola skôr na strane domácich. My sme si verili, že to zvládneme. Dali sme dva góly a stačilo to na cenné víťazstvo. Sme veľmi radi.“

Dnes sa hrá štvrté stretnutie. A výhodu domáceho prostredia budú mať opäť hráči Slovana.

„V Bratislave sme už raz vyhrali, ale neuspokojíme sa. Aj do štvrtého stretnutia ideme s tým, že chceme vyhrať. Vieme, čo na Slovan platí,“ dodal Richard Jenčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jenčík: Vyrovnávajúci gól prišiel v správnu chvíľu