Jednotka Colorada sa zranila, Budaj dostane šancu

Peter Budaj
Peter Budaj (Autor: SITA/AP)
SITA|27. okt 2010 o 11:58

Peter Budaj by mal dostať viac šancí v bránke Colorada kvôli zraneniu Craiga Andersona.

VANCOUVER. Prvý brankár hokejového klubu Colorado Avalanche Craig Anderson si počas rozkorčuľovania pred utorňajším stretnutím NHL na ľade Vancouveru poranil pravé koleno. Paradoxne vo večernom zápase mal byť Anderson len v úlohe náhradníka, keďže druhýkrát v sezóne dostal šancu slovenský gólman Peter Budaj.

Americký brankár nebol počas stretnutia ani na lavičke "lavín" a v stredu má odletieť späť do Denveru, aby sa podrobil lekárskym vyšetreniam. Vo štvrtkovom zápase proti Calgary tak dostane v bránke Avalanche zrejme opäť šancu Peter Budaj, ktorý v utorok nezabránil prehre svojho tímu 3:4 po predĺžení, keď zlikvidoval 27 z 31 striel na svoju bránku.

"O Andersonovom zranení som sa dozvedel počas rozkorčuľovania. Prišiel za mnou kondičný tréner a povedal, že Craig si zranil koleno. To bolo všetko. Múdrejší budeme v stredu," povedal pre Denver Post tréner Avalanche Joe Sacco. Na lavičke tímu Colorada chýbal v súboji s Vancouverom druhý brankár. Sacco priznal, že ani netušil, že čo by sa mohlo diať, ak by sa zranil počas stretnutia aj Budaj. "Rozhodovali by sme sa až v danej chvíli," uviedol Sacco.

Avalanche majú na farme v Lake Erie v AHL dvoch skúsených gólmanov Johna Grahama a Jasona Bacashihuu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jednotka Colorada sa zranila, Budaj dostane šancu