Jarná premiéra MFK ZEMPLÍN

Sportnet|6. mar 2009 o 00:00

Tréner Mikuláš Komanický si musí poradiť s viacerými absenciami.MICHALOVCE. Zajtra sa otvoria s týždňovým oneskorením brány na štadiónoch Corgoň

Tréner Mikuláš Komanický si musí poradiť s viacerými absenciami.

MICHALOVCE. Zajtra sa otvoria s týždňovým oneskorením brány na štadiónoch Corgoň ligy a prvej ligy. Futbalisti Michaloviec sa v šlágri kola predstavia na ihrisku Trenčína, kde sa nemusia obávať nepriaznivého terénu. Rovnako ako počas celej zimnej prípravy budú hrať na umelom trávniku, ktorý majú Trenčania položený na svojej hlavnej hracej ploche. Pred týmto zápasom sme sa pozhovárali s trénerom MFK Zemplín Mikulášom Komanickým.

Ako ste spokojní s prípravným období, v ktorom ste odohrali 13 stretnutí s bilanciou 5 víťazstiev, 3 remízy a päť prehier so skóre 23:20?

"Chceli sme sa zamerať hlavne na defenzívu, pretože sme neboli spokojní s počtom inkasovaných gólov v jesennej časti. Ako však nasvedčuje naša bilancia, nepodarilo sa nám to. Snažili sme sa nájsť niektorým hráčom nové posty, ale tiež nám to nevyšlo. Na druhej strane to pripisujem aj tvrdej príprave, kvôli čomu niektoré zápasy neboli z našej strany po hernej stránke optimálne. Je to však príprava, čas skúšania, tvrdého tréningu a s tým treba aj rátať. To však neznamená, že tým chcem ospravedlniť domáce prehry s Moldavou nad Bodvou či Trebišovom alebo dokonca remízu so štvrtoligovou Sninou."

Znamená to, že aj najnovší príchod Afričana Coulibalyho je reakciou na nepresvedčivé výkony defenzívy v príprave?

"Svojím spôsobom áno, aj keď góly sme často dostávali po hrubých individuálnych chybách, a taktiež nemožno vždy všetko hádzať na štvoricu, ktorá hrá najbližšie pred brankárom."

Keď sme pri príprave MFK Zemplín, nielenže inkasoval aj na váš vkus priveľa gólov, ale dokonca nepremenil ani tri pokutové kopy. Čo vy na to?

"V našom prípade to zakaždým znamenalo horší výsledok, pretože Krakovskému brankár MFK Košice B chytil penaltu za stavu 1:2 krátko pred koncom, a Viskup nebol dvakrát úspešný proti Rimavskej Sobote v zápasoch, v ktorých sme remizovali 1:1 a 0:0. Títo hráči pritom boli na kopy z bieleho bodu určení aj počas jesennej časti, vychádzalo im to, ale teraz už mali smolu. Budeme musieť na tom popracovať, pretože takýto luxus si v majstrovskej súťaži nemôžeme dovoliť."

Zajtra vás čaká prvý jarný zápas v Trenčíne. Máte už jasno, kto na Sihoti nastúpi?

"Jasno už mám, ale som limitovaný viacerými skutočnosťami. Kvôli trestom nebudú môcť nastúpiť Krakovský a Sninský, ktorý si dištanc preniesol z Trebišova. Pred týždňom sa nám zranil stredopoliar Humeník a čaká ho operácia krížnych väzov v kolene. Ďalší zranený je Viskup, ktorý si v sobotňajšom zápase s Rimavskou Sobotou zlomil malíček na nohe. Nová akvizícia Amadou Coulibaly teraz tiež nie je k dispozícii, pretože je vo Francúzsku, kde si doťahuje formality. Káder sa nám teda zúžil natoľko, že ani niet veľmi čo špekulovať."

Čo súper? Ten sa počas zimy výdatne posilnil a avizuje útok na postup do Corgoň ligy.

"AS Trenčín je klub, ktorý nemá finančné problémy a aj počas zimy angažoval viacero hráčov zo zahraničia, či dvojicu z Interu Bratislava Čirik - Ševela. Predpokladáme, že v jeho zostave nastúpi viacero cudzincov, ale nemá zmysel špekulovať nad Trenčínom. My musíme hrať tak, aby sme niečo uhrali. Musíme podať výkon na hranici schopností každého hráča. Keď sa nám to podarí, s prázdnymi rukami by sme sa vracať nemuseli."

* * *

NOVINKA

Ďalší Afričan!

Včera sa na tréningu MFK Zemplín objavil ďalší hráč z afrického kontinentu, 24-ročný alžírsky útočník Sami Hamla, ktorý naposledy pôsobil v druholigovom belgickom Royale Union Saint-Gilloise. Aj tento útočník má za sebou rovnaký osud, ako najnovšia posila Zemplínčanov, Amadou Coulibaly z Burkiny Faso. Najprv bol na skúške v MFK Košice, kde sa však rozhodli neangažovať ho, a tak po ňom siahli Michalovce. Nie náhodou, v prípravnom stretnutí im v drese košickej rezervy strelil nádherný gól. V mládežníckom veku bol vo futbalovej akadémii Olympique Lyon a Michalovce robia všetky administratívne kroky, aby mohol nastúpiť už zajtra v Trenčíne, kam priamo z Francúzska dorazí aj Amadou Coulibaly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jarná premiéra MFK ZEMPLÍN