Jankovič: Steel Arénu chceme pokrstiť víťazstvom

Dnes Good Angels - Bourges. Košičanky sa spoliehajú na búrlivú kulisu v zaplnenej Steel Aréne.
Dnes Good Angels - Bourges. Košičanky sa spoliehajú na búrlivú kulisu v zaplnenej Steel Aréne. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|18. dec 2013 o 00:00

Basketbalistky Good Angels Košice nastúpia podvečer o 18. hodine proti francúzskemu klubu Tango Bourges Basket.

Steel Arénu dnes čaká ďalší basketbalový sviatok. Stretnutie A–skupiny Euroligy bude pre žlto–modré posledným v roku 2013. A malo by byť výnimočné už len svojou kulisou, súboj v Steel Aréne je podľa predstaviteľov košického klubu vypredaný, návšteva viac ako 8500 divákov by znamenala nový rekord Euroligy.

KOŠICE. V Steel Aréne ešte košické basketbalistky nevyhrali. V tejto hale podľahli gigantom – moskovskému Spartaku pred šiestimi rokmi aj nedávno Jekaterinburgu.

Dnes večer by sa však hráčky Good Angels Košice spoločne s divákmi chceli tešiť z víťazstva. V zápase A–skupiny Euroligy majú Košičanky zatiaľ pozitívnu bilanciu tri výhry a jednu prehru, skalp dnešného súpera Bourges by sa im veľmi rátal.

Šestky treba premieňať

„V Steel Aréne sme o niečo viac doma ako pred Jekaterinburgom, to bol pre dievčatá prvý zápas. Každým tréningom je to stále lepšie, hoci nemôžem tvrdiť, že je to naše domáce prostredie, no zvykáme si,“ hovorí asistent trénera Good Angels Peter Jankovič.

V zápase proti Jekaterinburgu boli žlto–modré blízko k víťazstvu. Nepremenili však trinásť trestných hodov. Šestky v stretnutí s Bourges by podľa Jankoviča mali zvládať lepšie.

„V Steel Aréne sú koše tvrdé, iné ako v Infiniti aréne, ale na to sa vyhovárať nechceme. Šestky jednoducho treba premieňať. V Schiu sme mali naposledy 90–percentnú úspešnosť, tak by sme si to predstavovali všade.“

[content type="avizo-clanok" id="7021275" url-type="sme-article" title="Pozrite si fotogalériu:"][/content]

Francúzsky klub káder veľmi neobmenil

Bourges Košičanky poznajú. S týmto popredným európskym klubom sa stretávajú opakovane. Naposledy to bolo vo Final Eight v Jekaterinburgu v súboji o tretie miesto. Úspešnejší bol vtedy súper.

„Káder odvtedy tento klub veľmi neobmenil. Kostra ostala pokope,“ vraví Kováčikov asistent. „Nepozeráme sa však na to, čo bolo a neberieme to ani ako odvetu za nevydarené stretnutie o tretie miesto v Jekaterinburgu, hoci v podvedomí to hráčky môžu vnímať aj ako odplatu. Teraz to však nie je play-off, ale stretnutie v základnej skupine.“

Držať sa taktických pokynov

Najlepšiu strelkyňou Bourges s priemerom takmer dvanásť bodov na zápas je francúzska reprezentantka Endene Miyemová. Ďalšia reprezentantka galského kohúta Céline Dumercová je dirigentkou družstva s priemerom šesť asistencií na stretnutie.

„Presadiť sa môžeme len po koncentrovanom výkone od prvej po poslednú minútu. Musíme sa držať taktických pokynov, lebo proti nám je veľmi skúsený súper. Bourges hrá špecifickú francúzsku obranu. V ich zápasoch veľa bodov nepadá. Musíme sa vyvarovať hluchých pasáží.“

Dať všetkým vianočný darček

V Steel Aréne sa ešte Košičanky z výhry netešili. Po dnešku aj s prispením divákov by to nemusela byť pravda.

„Basketbal robíme pre ľudí, idú Vianoce a my chceme dať všetkým ten najkrajší darček – víťazstvo. Sme s tým stotožnení, tak k tomu aj pristúpime. Steel Arénu chceme pokrstiť víťazstvom. Veľmi nás teší, že teraz už diváci prídu naozaj kvôli nám, lebo predtým bol lákadlom Jekaterinburg. Pevne verím, že nám pomôžu tak, ako pred troma týždňami. Atmosféra bola skvelá a spoliehame sa na to, že sa zopakuje. Hoci my z lavičky priamo počas stretnutia si ju až tak vychutnávať nemôžeme,“ dodal Peter Jankovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jankovič: Steel Arénu chceme pokrstiť víťazstvom