Lašák: Nepopálili sme sa prvý raz. Chcem, aby sme to brali ako sklamanie

Slovenskí hokejisti oslavujú gól na MS v hokeji 2023.
Slovenskí hokejisti oslavujú gól na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Ján Lašák|24. máj 2023 o 15:10

Výkony Slovenska na MS v hokeji 2023 hodnotí pre Sportnet Ján Lašák.

RIGA. Ako všetci, aj ja som z vypadnutia Slovenska na majstrovstvách sveta smutný. Škoda, že to nevyšlo. Osobne však verím, že neexistuje neúspech, iba nejaká lekcia.

Nechcem skĺznuť do roviny alibizmu, ale verím, že pre mladých hráčov aj brankárov to bola cenná skúsenosť. Nie je to po prvý raz, čo sme sa popálili. Napríklad skúsenosti z majstrovstiev sveta v Košiciach nám pomohli získať bronzovú medailu na olympiáde.

Na druhej strane chcem, aby sme to brali ako sklamanie. Môžeme sa vyhovárať na počet absencií či zloženie skupiny, ale všetci môžeme a chceme byť lepší. Každý človek v súčasnej reprezentácii, s ktorým som sa rozprával, mi povedal, že chce viac. Tak je teraz Slovensko nastavené. Je to o vášni a cieli.

Je v tom aj rukopis Craiga Ramsayho. Chlapci ho majú strašne radi a aj kvôli nemu chcú reprezentovať. Keď sú zdraví, prídu. Už to povedalo mnoho ľudí predo mnou, ale aj tak to zopakujem. Craig bol pre nás skvelá voľba.

S Lašákom bez masky

Bol prvý slovenský brankár, ktorý nastúpil na zápas v NHL a z MS má kompletnú sadu medailí. JÁN LAŠÁK ponúkne po každom zápase slovenskej reprezentácie v Rige na Sportnete svoje postrehy a názory.

Chcel by som apelovať na verejnosť v súvislosti s obsadením brankárskeho postu. Mnoho ľudí sa bálo, zakopávalo našich brankárov pod zem bez toho, aby ich videli odchytať aspoň minútu na šampionáte. Dúfam, že ich táto skúsenosť poučila. Do budúcna poprosíme: Radšej nehovorte nič.

My sme tým chalanom verili. A práve z toho to celé vychádza. Nemôžete na ľad poslať niekoho, kto nemá vašu dôveru. My sme nemali obavy. Od začiatku som vravel, že sa k absencii brankárov z KHL musíme postaviť ako k výzve.

Dúfam, že ľudia vďaka týmto majstrovstvám sveta pochopili, že slovenskí brankári majú kvalitu na to, aby nastúpili aj na takomto fóre. Len potrebujú našu dôveru a podržia nás.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Lašák: Nepopálili sme sa prvý raz. Chcem, aby sme to brali ako sklamanie