Jágr po prvom tréningu: Neprišiel som sa znemožniť

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. sep 2011 o 08:41

Jaromír Jágr v zámorí prvýkrát po svojom návrate z KHL trénoval so svojimi novými spoluhráčmi z Philadelphie.

Za potlesku niekoľkých stoviek fanúšikov sa v tréningovom centre Flyers pri nácviku akcií zaradil na pravé krídlo prvej formácie k Američanovi Jamesovi van Riemsdykovi a Kanaďanov Claudovi Giroux.

Aj preto, že tréner Peter Laviolette pripustil, že plánované zloženie útokov sa môže ešte výrazne meniť, Jágr zatiaľ spoluhráča z prvého útoku nechcel komentovať. "Začali nastupovať práve v čase, keď som (pred tromi rokmi) z NHL odchádzal. Po prvom tréningu nemôžem nič hodnotiť, ale prezeral som si ich najlepšie akcie na YouTube a stránkach NHL," povedal Jágr.

Dvadsaťtriročného Girouxa možnosť hrať so šestnásť rokov staršou legendou nadchla. "Keď som bol malý, vzhliadali sme k nemu. Je to zrejme jeden z najlepších hokejistov všetkých čias. Kedykoľvek máte možnosť hrať s niekým takým v jednom útoku, je to skvelý zážitok," uviedol účastník posledného zápasu hviezd.

Jágr si podľa portálu lidovky.cz uvedomuje svoj vek, ale tiež to, v čom môže byť novému tímu prospešný. "Veľa ľudí asi premýšľa o tom, či stále viem hrať, chápem to. Nemám 21 rokov. Ale môžem sľúbiť, že zo seba vydám to najlepšie, aby som mohol hrať na najvyššej úrovni," uviedol väčšinový vlastník extraligového Kladna. "Mám 39. Neprišiel som pre peniaze, ale tiež som sa neprišiel znemožniť," povedal.

Dvojnásobného majstra sveta a olympijského víťaza vraj prekvapilo, že o neho stáli fanúšikovia Pittsburghu, v ktorých tíme začínal svoju zámorskú kariéru.

"Nemyslel som si, že by o mňa stáli, kedykoľvek som tam hral, ​​bučali na mňa," pripomenul svoje zážitky z doby, keď hral za Washington a New York Rangers.

Autor 1599 bodov v NHL deklaroval, že do Philadelphie by nikdy nešiel, keby neveril jej ambíciám na zisk Stanley Cupu. Ako kapitán však letcov do bojov o trofej nepovedie, céčko na dres dostal kanadský bek Chris Pronger.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr po prvom tréningu: Neprišiel som sa znemožniť