Jágr: Mám už 41, veľa možností ako ostať v NHL som nemal

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. júl 2013 o 09:50

Český útočník priznal, že ak by mu nevyšla ponuka z NHL, uvažoval by nad Levom Praha.

Jaromír Jágr sa po dlhých troch týždňoch čakania nakoniec upísal New Jersey. Pre niekoho možno prekvapujúcu voľbu vysvetlil v rozhovore pre vybraných zámorských novinárov.

"Mám už 41 rokov, nemal som toľko možností. Nie je veľa klubov, ktoré hľadajú podobne starého útočníka. V hre boli tri, štyri kluby."

Podľa denníka The Record má známy útočník zaručený základný príjem dva milióny dolárov a ďalšie dva dostane ako bonus, pokiaľ odohrá v základnej časti nadchádzajúcej sezóny NHL minimálne 45 zápasov.

Jágr priznal, že s Devils bol v kontakte ešte predtým ako sa rozhodol klub opustiť Iľja Kovaľčuk. "Po jeho odchode sa mi naskytla väčšia šanca si za klub zahrať."

Český krídelník sa nezaoberá otázkami či vystriedal po svojom návrate do NHL veľa klubov, snaží sa nájsť na tom pozitíva. "Určite by som radšej hral za jeden klub celú kariéru, ale nie je veľa hráčov, ktorým sa to pošťastí. Na druhej strane spoznám mnoho nových hráčov a ľudí, treba si z toho brať pozitíva."

Jágr dodal, že keby mu nevyšla ani jedna ponuka z NHL, vrátil by sa do Česka. Nad KHL by uvažovalo možno len v prípade Levu Praha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jágr: Mám už 41, veľa možností ako ostať v NHL som nemal