Hráčske skúsenosti má z Poľska i Rakúska. Teraz štartuje trénerskú kariéru

Patrik Pavlenda
Patrik Pavlenda (Autor: Jozef Bedej)
Ján Jančo|5. júl 2022 o 21:03

FK Slovan Levice povedia Patrik Pavlenda.

V sezóne 2022/23 budú hrať futbalisti FK Slovan Levice v súťaži Majstrovstvá regiónu, čo bude vlastne 4. liga. V postupnosti súťaží to bude najvyššia súťaž v rámci Západoslovenského kraja.

Na konci jarnej časti sezóny sa uskutočnili zmeny v levickom futbale. Na prezidentskú stoličku zasadol Ivan Pompoš, ktorý po skončení futbalovej jari avizoval, že nastane zmena na trénerskom poste pri A-mužstve dospelých.

Nakoniec sa vedenie klubu dohodlo s trénerom Patrikom Pavlendom, ktorý má bohaté futbalové skúsenosti v najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku a okúsil aj zahraničnú ligu v Poľsku a Rakúsku. Za Zlaté Moravce odohral viac ako dvesto stretnutí, pôsobil aj v Górniku Zabrze a v nižších rakúskych súťažiach.

V trénerských kruhoch sa PATRIK PAVLENDA považuje ešte za nováčika, nakoľko vyššiu súťaž doteraz netrénoval. V Leviciach môže naštartovať svoju trénerskú dráhu a urobiť si dobré meno, a tým si zvýšiť svoj kredit.

Rodák zo Zlatých Moraviec stojí pred neľahkou úlohou. Fanúšikovia futbalu mu veria a takisto aj vedenie. Po menej úspešnej sezóne 2021/22, keď mužstvo skončilo na predposlednej, 17. priečke v III. lige Západ, nastane reštart vo futbale v Leviciach.

Prekvapila vás ponuka Levíc?

Áno, prekvapila. Pre mňa je Slovan Levice klub, ktorý má skvelú futbalovú históriu. Je to klub, ktorý vychoval veľa kvalitných hráčov. Keď ma prezident klubu Ivan Pompoš oslovil, veľmi ma to potešilo a rád som prijal jeho ponuku.

Aká je vaša futbalová filozofia?

Mám rád ofenzívny futbal, aj keď som bol obranca, vždy som sa ťahal z tej pozície dopredu. No aký štýl a systém hry zvolíme, bude záležať od kádra a od typológii hráčov.

V sezóne 2022/23 budú hrať futbalisti Levíc v súťaži Majstrovstvá regiónu – bude to najvyššia krajská súťaž. Aké sú vaše očakávania od vašich zverencov?

Je to nová liga, ale určite bude kvalitná. Je tam veľa kvalitných mužstiev, od mojich hráčov očakávam 100% nasadenie, či už na tréningoch alebo v zápasoch.

Kedy začínate prípravu, aký je plán prípravných zápasov ?

Začali sme v pondelok 4. júla. Príprava bude veľmi krátka, máme len štyri týždne do prvého majstrovského zápasu. Bol by som nesmierne rád, keby sa nám podarilo odohrať päť až šesť prípravných zápasov. Zatiaľ máme dohodnuté prípravné stretnutia so Štúrovom a Banskou Štiavnicou. Máme v pláne aj jeden turnaj v Podlužanoch a ešte hľadáme 2-3 súperov.

Nastane pohyb v kádri mužstva, či už smerom dnu alebo von?

Určite áno. Chceme, aby sa do prípravy zapojili aj hráči, ktorí boli v jarnej časti na hosťovaniach a takisto sa pripoja aj dorastenci. Máme vytypovaných aj nových hráčov, ktorých mená zatiaľ nebudem hovoriť. Na skúšku prídu aj traja hráči z Afriky.

S čím budete spokojný povedzme po šiestich až siedmich zápasoch v súťaži?

Spokojný by som bol, keby sme sa pohybovali na popredných priečkach v tabuľke. Je dôležité zachytiť začiatok súťaže z psychologického hľadiska. Pevne verím, že keď budú všetci hráči fit, tak budeme silnejší od zápasu k zápasu a výsledky sa dostavia. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hráčske skúsenosti má z Poľska i Rakúska. Teraz štartuje trénerskú kariéru