Iuventa vydrela výhru nad Sencom

Strelila osem gólov. J. Snopovová výraznou mierou prispela k výhre Iuventy.
Strelila osem gólov. J. Snopovová výraznou mierou prispela k výhre Iuventy. (Autor: sita)
Sportnet|5. mar 2013 o 00:00

Nedokázala nadviazať na výborný výkon s Mostom, dôležité sú však ďalšie dva body pripísané do tabuľky.



MICHALOVCE. Po hodoch prišlo bolenie brucha. Presne toto vystihuje situáciu michalovských hádzanárok, ktoré po stredajšej jednoznačnej výhre o desať gólov nad vedúcim Mostom sa v sobotu poriadne natrápili v Pezinku s domácim Sencom, keď ho porazili iba o jediný gól 28:27 (16:13).

Nič to však nemení na tom, že stále ťahajú víťaznú sériu a natiahli ju už na 11 zápasov. V tabuľke WHIL naďalej dýchajú na chrbát Mostu, na ktorý strácajú tri body.

Michalovčanky síce vstúpili do stretnutia proti ŠKP Piccard, v zostave ktorého figurovali aj štyri bývalé hráčky Iuventy (Kudročová, Sedláčková, Weibelová, Polláková), dobre, keď v úvode viedli 2:0, potom však nadšene hrajúce domáce prevzali iniciatívu a až do 25. minúty boli neustále vo vedení.

„Nečakali sme, že Senčanky budú osobne brániť Luciu Tobiašovú, to nás zaskočilo. Veľmi dobre bránili aj naše krídla, preto sme mali v úvodných minútach problémy. V obrane sme hrali celkom dobre, ale neubránili sme Dubajovú, ktorá nám dávala góly z diaľky,“ rozhovorila sa najlepšia strelkyňa Iuventy v tomto zápase Julia Snopovová, ktorá zaznamenala 8 gólov.

Nevyšli im trháky

Iuventa zapla na vyššie obrátky v závere prvého dejstva a do kabín išla s trojgólovým vedením. Po prestávke si po celý čas náskok udržiavala a hoci sa Senec párkrát dotiahol na rozdiel jediného gólu, víťazstvo si už nenechala vziať.

„Mali sme viacero príležitostí nato, aby sme sa od domácich gólovo odpútali, ale nepremenili sme šance v trhákoch, keby sa nám to podarilo, utvorili by sme si väčší náskok a určite by zo zápasu nebola taká dráma,“ tvrdila ukrajinská spojka, ktorá nevedela presne určiť príčiny slabšieho výkonu oproti stredajšiemu súboju s Mostu. „Možno to bolo tým, že to bol pre nás tretí zápas v priebehu týždňa a trošku na nás doľahla únava. Určite sme súpera nepodcenili, ale nevychádzali nám niektoré veci a trápili sme sa,“ uviedla.

Už v sobotu sa v Chemkostav aréne uskutoční ďalší šláger WHIL, v ktorom zverenky trénera Jána Packu privítajú tretiu Porubu.

„Bude to opäť dôležitý zápas, ktorý musíme vyhrať. Určite sa na súpera poriadne pripravíme,“ uzavrela J. Snopovová.

Štatistika

ŠKP Piccard Senec – Iuventa Michalovce 27:28 (13:16)

Pokutové hody: 3/3 - 4/3, vylúčené: 6:4. ČK: 54. Kodajová (Senec) za tri vylúčenia. Rozhodovali: Budzák a Varga - 200 divákov.
ŠKP PICCARD: K. Sedláčková, Kudročová - Neštická, Galiková, L. Weibelová 6, Kodajová, Tučňovičová, Dubajová 10/3, Štefíková, Štetáková 7, Vasilenková, Polláková 4.
IUVENTA: L. Černá, Medveďová - Geričová 3, Piskayová, Szöllösiová 5, Kovaličková 2, Rebičová 4, Hollá, Habánková, Horňáková 1, Tobiašová 1, Snopovová 8, Vinyukovová, Trehubovová 4/3.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa vydrela výhru nad Sencom