Iskra Svit začína u majstra

Začínajú u majstra. Iskra Svit sa predstaví na Interi.
Začínajú u majstra. Iskra Svit sa predstaví na Interi. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|4. okt 2014 o 00:00

Úvodnými zápasmi sa dnes začína nová sezóna extraligy basketbalistov.

Iskru Svit čaká hneď v prvom kole stretnutie na palubovke majstrovského Interu Bratislava.

SVIT. Generálku absolvovali zverenci trénera Rudolfa Juga v Maďarsku, kde sa predstavili na medzinárodnom turnaji, na ktorom si zmerali sily s tromi maďarskými mužstvami. V oslabenej zostave zaknihovali jedno víťazstvo a dve prehry.

„Bol to pre nás posledný turnaj pred začiatkom ligy. Žiaľ, nevyhli sa nám zranenia ani choroby. Do Maďarska sme vycestovali len ôsmi, keďže v deň odchodu dostali horúčky Jackson i Smajlagič a Findura mal po zranení členka problémy s kolenom. Z tohto hľadiska nám generálka nevyšla. Na druhej strane sme podali slušné výkony, vzhľadom k tomu, v akej zostave sme sa tam predstavili. Bolo ťažké odohrať iba s ôsmimi hráčmi za tri dni tri zápasy proti takým kvalitným súperom. Hráči, ktorých sme mali k dispozícii, dostali oveľa väčšiu minutáž a ukázali svoj potenciál. Osobne si myslím, že nesklamali. Celá príprava nám ukázala, aké máme rezervy a kde sa môžeme zlepšovať. Vieme, kde máme silné a kde slabé stránky,“ uviedol prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.

Káder doplnili o vysokého hráča

Tesne pred začiatkom sezóny sa „medvede“ posilnili o amerického krídelníka (pozícia štyri) Carlosa Smitha.

„Káder sme doplnili o vysokého hráča. Mal by prísť v piatok v noci, takže nepredpokladám, že na Interi nastúpi. Prichádza k nám na dvojtýždňovú skúšku,“ ozrejmil šéf svitského basketbalu.

Dnes sa Podtatranci predstavia na palubovke majstra, kde chcú napriek zdravotným problémom potrápiť vysoko favorizovaného súpera.

„Šarapatí u nás nejaká viróza. Po návrate z Maďarska ochoreli aj Míčka a Berkis. Inter je favoritom, postavil na túto sezónu veľmi silný tím. Podľa informácií, ktoré máme, majú aj jeho hráči nejaké zdravotné problémy. Verím, že aj v zostave, v ktorej nastúpime, sme schopní podať kvalitný výkon. Nejaké šance určite máme,“ dodal Ján Drobný.

Výsledky Iskry Svit na turnaji v Nyíregyháze: Alba Fehervár Székesfehérvár (Maď.) - BK Iskra Svit 97:70 (48:31), najviac bodov Iskry: Coley 21, Fodor 12, J. Vojtek 10, Marso NYKK Nyíregyháza (Maď.) - Svit 104:110 po dvojnásobnom predĺžení (99:99, 85:85, 37:41), najviac bodov Iskry: Jugo ml. 27, Berkis 26, Dratva 17, Svit - Jászberényi KSE (Maď.) 62:80 (26:43), najviac bodov Iskry: Berkis 19, Coley 11, Míčka a J. Vojtek po 8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra Svit začína u majstra