III. liga: Lídri nastrieľali zhodne po štyri góly

Sportnet|18. apr 2011 o 00:00

Prinášame výsledky a komentáre zo zápasov III. futbalovej ligy. V 21. kole najvyššej regionálnej súťaže sa pozornosť uprela na vystúpenia vedúcej dvojice.

V 21. kole najvyššej regionálnej súťaže sa pozornosť uprela na vystúpenia vedúcej dvojice. Lok. Košice rozdrvila doma Stropkov a rovnako 4 góly dalo moldavské béčko (dva razy inkasovalo) na vlastnej pôde V. Tatrám. Giraltovce uhrali bod v N. Hrušove. Barca prekvapivo pred vlastnými fanúšikmi remizovala s V. Šarišom a rovnako tak Svidník so Svitom. V. Opátske prehralo v Snine.

N. Hrušov - Giraltovce 1:1 (0:0)

N. HRUŠOV. Zápas začal obojstranne opatrne s nasadením z oboch strán. Optickú prevahu mali síce domáci, no šance si nevytvorili. V prvom polčase stála zo strany hostí za zmienku iba pološanca Mrúza. Jedinú šancu domácich, zato gólovú, Palko nevyužil. Druhý polčas začali lepšie domáci. V 51. min. Palkova strela letela len tesne vedľa. V 54. min. sa stredom obrany predral domáci Vajda a zoči-voči Štefánikovi nezaváhal - 1:0. Hostia odpovedali v 60. min., keď po trme-vrme v domácej šestnástke Blaško pretlačil loptu do siete. Do konca sa hral už len medzišestnástkový futbal. Domácim na vytvorenie záverečného tlaku chýbali sily a tak sa zápas skončil remízou.

Góly: 54. Vajda - 60. Blaško. ŽK: Blaško (hostia). Rozhodoval Ištoňa pred 250 divákmi. N. HRUŠOV: Janok - Mezei, Duda, Miklóš, Kukuruc - Hamza, Chudina, Vajda, Palko - Molek (70. Smolej), Sakala. GIRALTOVCE: Štefánik - Bednár, Gdovin, Hudák, Jaroslav st. Mitaľ - Čabala, Cauner (82. Roba), Kaňuch, Mrúz - Vojta, Blaško (87. Mitaľ Lukáš).

M. KUŽMA

Barca - V. Šariš 1:1 (0:0)

BARCA. Už v 9. min. spálil vyloženú šancu Šimko, keď sám pred brankárom trafil len doňho. V 14. min. opäť Šimko zakončil strelou do bočnej siete. V 18. min. potiahol loptu Kuruc, prihral Ohmanovi a jeho center nemal kto dokopnúť pred prázdnou bránkou. V 28. min. sa dostal Valkučák až pred brankára, ktorý mu pádom pod nohy zabránil skórovať. V 31. min. po krídelnej kombinácii Pástor opäť trafil do brankára. V 40. min. zo šestnástky trafil Gajdoš tyč a odrazenú loptu prekvapený Durbák neposlal do siete. V 47. min. išiel sám na brankára Pástor, no netrafil bránku. V 57. min. vnikol do šestnástky Šimko a špicou kopačky trafil vedľa bránky. V 59. min. po faule z pokutového kopu dal prvý gól domácich Hoščuk. V 62. min. center Anguša zle trafil Ohman a brankár loptu chytil. V 74. min. po chybnej rozohrávke netrafil v dobrej pozícii Jacišin bránku Barce. V 77. min. z jediného trestného kopu vyrovnal Keresteš na 1:1. Hostia si počas zápasu nevypracovali jedinú šancu a darovaným premeneným priamym kopom si odniesli z Barce nezaslúžene bod.

Góly: 59. Hoščuk - 77. Keresteš. ŽK: Jačišin (hostia). Rozhodoval Alexa pred 150 divákmi. BARCA: Dedinský - Anguš (83. Kollár), Hoščuk, Šimko, Gajdoš (62. Oros) - Tököly, Valkučák, Ohman, Pastor - Durbák, Kuruc. V. ŠARIŠ: Potocký (33. Straka) - Chovan, Adam, Sivák, Ambrózy - Kizák, Keresteš, Sedlák, Kostovčík (83. Matej) - Jačišin, Platko.

D. BALÁŽ

Svidník - Svit 2:2 (1:1)

SVIDNÍK. Svidníčania chceli vstúpiť do stretnutia aktívne, ale pod ich hru sa podpísala absencia Vaľanyho a po ôsmich minútach hry musel pre zranenie odstúpiť aj Kendra. Domáci sa dočkali prvého gólu v 28. min., keď sa hlavou presadil Paňko. Svit hrozil rýchlymi kontrami a po jednej z nich vyrovnal v 44. min. Lelkeš. Svidník tento moment nepoložil a po zmene strán dostal svoj tím opäť do vedenia v 54. min. Vyravec, keď tečoval strelu Harakaľa. Hostia odpovedali o šesť minút, keď sa druhýkrát presadil Lelkeš, ktorý potrestal zaváhanie súpera v defenzíve. V zostávajúcej polhodine sa domáci snažili nakloniť misky váh na svoju stranu. Cenker, Vyravec alebo Koša sa však nepresadili a Svit dobrou obrannou hrou už cennú remízu udržal.

Góly: 28. Paňko, 54. Vyravec - 44. a 60. Lelkeš. ŽK: Horochonič, Cenker - Kostolník, Pekarčík. Pred 300 divákmi rozhodoval Juhás. Svidník: Hájovský - Vyravec, Luščák, Kendra (8. Harvilko), Morjak - Paňko (73. Koša), Cenker, Puchír, Šafranko - Horochonič, Harakaľ.

Svit: Marušák - Sabo (73. Koch), Peler, Jambor, Lajčák - Fridman, Kozák, Badzik (90. Tarazi), Kostolník - Lelkeš, Pekarčík (83. Drop).

I. MAKÓ

Krásna - Topoľany 1:1 (1:0)

KRÁSNA. Prvá štvrtina sa niesla v znamení akéhosi oťukávania. V tomto časovom úseku obe mužstvá po dvakrát otestovali pozornosť brankárov, avšak skóre sa nemenilo. Postupne domáci zrýchľovali a hlavne spresnili hru, čím získali prevahu v strede poľa a aj celkovú hernú prevahu. Hostia však pozorne bránili a vyrážali do nebezpečných kontier, ale ich umenie sa končilo pred šestnástkou. Zakončovať sa pokúšali väčšinou strelami z diaľky. V 26. min. domáci Surgent L. našiel štrbinku v obrane hostí a nádhernou strelou otvoril skóre. Druhý polčas začali aktívnejšie hostia a do 60. min. sa trikrát dostali do dobrých príležitostí, ktoré však vyriešil domáci brankár. Od 70. min. sa domáci príliš stiahli do defenzívy, stred ihriska prenechali hosťom, ktorí sa snažili o vyrovnanie, avšak v koncovke neboli dôslední. Domácim sa bránenie jednogólového vedenia vypomstilo, keď v 80. min. hostia vyrovnali. V závere zápasu sa už nič podstatné neudialo, lebo predovšetkým domácim chýbali sily na zvrat.

Góly: 27. Surgent L. - 80. Kopka Miloš. ŽK: Tatár (Topoľany). Rozhodoval Slebodník pred 130 divákmi. KRÁSNA: Tkáč - Gedeon, Korfanta, Béreš, Munrigal - Surgent L. (89. Gadžor), Harda (69. Surgent M.), Bodnár, Matia (79. Čopák) - Golenya, Frajkor. TOPOĽANY: Komenda - Kandala, Kopka, Liška, Adam - Praščák, Ovšianik, Petro, Tatár (60. Kopáč) - Tkáč, Karafa (90. Horňák).

V. WANTRUBA

Snina - V. Opátske 2:0 (2:0)

SNINA. V 10. min. po hlavičkovom biliarde sa lopta dostala k Bednárovi a ten strelou k tyči otvoril skóre. V 21. min. po Tomčákovej peknej nahrávke za obranu hostí sa presadil krížnou strelou Š. Pčola. V 32. min. nevyužili domáci rýchly protiútok, keď postupovali traja na jedného, ale brankár úmysel zmaril. V 45. min. našiel Š. Pčola v šestnástke ideálne postaveného Popoviča, ale ten sľubnú šancu premrhal. V 47. min. hostia nevyužili výhodu priameho kopu, keď strieľal P. Krakovský. V 76. min. nevyužil samostatný únik M. Lukáč, keď jeho strela nesmerovala medzi tri žrde. V 81. min. v šestnástke domácich zakončoval Krakovský, ale brankár Mucha včasným vybehnutím Loptu vyrazil. V 85. min. skvele vystrelil Š. Pčola, ale zasiahol vybiehajúceho brankára.

Góly: 10. Bednár, 21. Š. Pčola. ŽK: Popovič, E. Hanc - Turczyk, Vilčko, ČK: 86. Angelovič.

Rozhodoval Palinský, diváci: 800. MFK: Mucha - Krajník, J. Lukáč, F. Hanc, M. Pčola - Červeňák, Popovič (75. Pavlina), Tomčák, Š. Pčola - M. Lukáč (85. E. Hanc), Bednár
V. Opátske: Repovský - Sciranka (75. Sabol), Školník, Zábavník, Vilčko - Hudák (63. M. Krakovský), Turczyk, Angelovič, P. Krakovský - Bandžuch, Seman.

M. LUC

Sp. Podhradie - Sabinov 3:0 (2:0)

SP. PODHRADIE. Prvým streleckým pokusom sa prezentoval v 4. min. Papcún, hlavou mieril len do bočnej siete. V 12. min. prišla prvá stopercentná šanca zápasu, Kočikovu strelu z malého vápna Bartoš zázračne vyrazil a následná dorážka A. Mišenčíka skončila nad bránou. V polovici prvého dejstva konečne prišiel úvodný gólový moment stretnutia, keď na Kočikov center najvyššie vyskočil Pokrivčák a hlavou skóroval. V 37. min. sa akcia navlas zopakovala a opäť Pokrivčák zvyšoval vedenie domácich. Po zmene strán Papcún hlavičkoval tesne vedľa. V 52. min. domáci Kočik zakončoval zvnútra šestnástky nedôrazne. O dve minúty sa podhradskí priaznivci tešili tretíkrát, po kolmici Matfiaka sa Kočik ocitol sám pred gólmanom, tentoraz sa už nemýlil. V ďalšom priebehu sa už ani A. Mišenčíkovi, Kočikovi či striedajúcemu Hritzovi nepodarilo dostať loptu do brány a tak sa Spišiaci zaslúžene radovali zo zisku troch bodov, Sabinovu sa prvýkrát podarilo ohroziť bránu Podhradia až v nadstavenom čase Radačovským.

Góly: 23., 37. Pokrivčák, 54. Kočik. ŽK: V. Mišenčík, A. Mišenčík - Andraščík, Bašista, Verešpej Divákov: 300. Rozhodca: Mati. Sp. Podhradie: Pollák - Popovec, Papcún, V. Mišenčík, Havrila - Haničák (41. Maliňák), Prusák, A. Mišenčík, Pokrivčák (77. Hritz) - Matfiak (83. Holub), Kočik. Sabinov: Bartoš - D. Sochovič, Novotný, Peregrín, Vranko (10. R. Sochovič) - Lukáč, Andraščík, Dlugoš (74. Matija), Bašista (41. Molčan) - Verešpej, Radačovský.

V. ŠOLC

Lok. Košice - Stropkov 4:0 (2:0)

DRUŽSTEVNÁ. Najprv sa v 21. min. dostal zadarmo k lopte Grunvaldský a pohodlne otvoril skóre. Podobne sa po hrúbke v rozohrávke hostí v 37. min. mohol radovať Chmelo. Do prestávky mohol Grunvaldský oslavovať hetrik, no najprv Paulovčák mu poslal krkolomnú prihrávku na päty a v samom závere prvej časti jeho strela iba tesne minula cieľ. V tejto fáze mal asi najviac práce rozhodca Fabíny, keď sa na ihrisku pritvrdilo a mal veru čo robiť, aby sa obe mužstvá v dobrom zdraví dostali do šatní. Po prestávke najprv Lorinčák zblízka neprestrelil Jamroškoviča a až potom vyskúšal pozornosť Chovana - Čepa. V 67. min. zahrali domáci štandardku tak šikovne, že na jej konci bol Riapoš a s pomocou súperovho obrancu zvyšoval náskok Lokomotívy. O dve minúty neskôr Klučár pekne potiahol rýchlu akciu a naservíroval Riapošovi tutovku, ktorou najlepší jarný strelec Košičanov nemohol pohrdnúť. V samom závere sa núkala obrovská šanca striedajúcemu Klimekovi, no ten sa jej zľakol, vlastný únik pribrzdil a slabou strelou Jamroškovičovi starosti nenarobil.

Góly: 67., 69. Riapoš, 21. Grunvaldský, 37. Chmelo. ŽK: Kavka, Riapoš - Gonos. Pred 150 divákmi rozhodoval Fabíny. Lokomotíva: Chovan - Jurek, Borza, Takáč, Kavka - Klučár, Paulovčák (90. Poliak), Chmelo, Lorinčák - Grunvaldský (76. Lipnický), Riapoš (84. Klimek)

Tesla: Jamroškovič - Porkolab (69. Berežný), Adamica, Veselý, Kaňuk - Medvec, Dolutovský, Gonos, Čepa - Kentoš, Vachaľ.

R. RONDZIK

Moldava B - V. Tatry 4:2 (2:0)

MOLDAVA. Domáci začali pre nich najlepším spôsobom, keď sa ujali vedenia už v 1. min. - po prihrávke Rusinka skóroval Bačík. Nasledovali nádejné situácie na oboch stranách, no strely z väčších vzdialeností brankári likvidovali bez väčších problémov. Až prišla 23. min. a unikajúceho Rybára obrana Tatier zastavila v šestnástke len za cenu faulu. Sám postihnutý penaltu bezpečne premenil. Domáci si vytvorili ďalšie príležitosti na zvýšenie svojho náskoku, no sľubné príležitosti ostali nevyužité. Hostia v prvom polčase zaujali gólovou strelou Mihóka, ktorú Vojtaško nádherne vyškriabal na roh. Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, ktorí v 59. min. zužitkovali štandardnú situáciu a Ševc hlavou znížil. Domáci vzápätí poistili svoj náskok, keď zakončoval Kozák akciu Palenčára. Hostia sa nevzdávali a po akcii zaváňajúcej ofsajdom v 74. min. opäť znížili Semivanom. Po tomto momente domáci opäť zabrali, výsledkom čoho bol štvrtý gól z kopačky Palenčára, ktorý definitívne uzavrel skóre zápasu.

Góly: 1. Bačík, 24. Rybár (11 m), 62. Kozár, 79. Palenčár - 59. Ševc, 74. Semivan. ŽK: Palenčár - Daniš. Rozhodoval Tabiš pred 350 divákmi. MOLDAVA B: Vojtaško - Petričko, Hanták, Mačaj, Smrek - Kozár, Rybár, Rusinko (74. Sinčák), Maďarik (84. Vereb) - Palenčár, Bačík (14. Schnürer). V. TATRY: Daniš - Ševc, Buc, Baránek, Kubánek - Semivan (83. Kolodzej), Mihók, Kakaščík, Sova - Šimšaj, Pačaj.

T. DANKO

1. Lok. Košice 21 15 3 3 45:19 48
2. Moldava B 21 15 3 3 48:26 48
3. Giraltovce 21 11 4 6 23:18 37
4. Snina 21 10 5 6 40:26 35
5. V. Opátske 21 10 5 6 39:31 35
6. Barca 21 10 4 7 30:23 34
7. Svidník 21 9 6 6 35:26 33
8. Sabinov 21 8 4 9 31:34 28
9. Sp. Podhradie 21 6 6 9 26:32 24
10. Svit 21 7 2 12 25:31 23
11. V. Šariš 21 6 4 11 35:41 22
12. Krásna 21 6 4 11 19:33 22
13. N. Hrušov 21 6 4 11 27:42 22
14. Topoľany 21 6 3 12 27:38 21
15. V. Tatry 21 4 7 10 23:38 19
16. Stropkov 21 5 4 12 22:37 19

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»III. liga: Lídri nastrieľali zhodne po štyri góly