Húževka spokojný - dva roky v Košiciach, dva tituly

Marián Špacai|27. apr 2010 o 00:00

Pečať Petra Húževku na košickom majstrovskom titule bola predovšetkým v čiernej robote.

Nerobilo mu problém ísť pred súperovu bránku, keď bolo treba a nechať sa tam často osekávať. Ťahal puky do tretiny, rozdával ich spoluhráčom. Tí z nich vyťažili tridsaťosem gólov. Toľko asistencií totiž nazbieral v kanadskom bodovaní a v tejto štatistike ho neprekonal nik z mužstva.

KOŠICE. Robustný center prežíval prvé chvíle po korunovácii emotívne. Bolo na ňom vidieť, že zlatú medailu si cení a veľa preňho znamená.

Už od rána veril

"Je to výborné. Som druhý rok v Košiciach a je z toho druhý titul. Čo viac si môžem priať...," tešil sa P. Húževka zo stopercentnej bilancie, akou sa zatiaľ v drese oceliarov môže pochváliť. "Tento rok mužstvo malo na to, aby hralo o titul, aj keď sa pohybovalo v súťaži nižšie. Mali sme problémy, ale vytiahli sme to. Pred šiestym finálovým stretnutím som veľmi veril, že doma to vyhráme. Už od rána som mal taký pocit."

Viera v zavŕšenie dobre rozbehnutej finálovej série prevýšila aj nervozitu z toho, že ak doma neuspeli, rozhodujúci duel by sa hral v Bratislave. "My sme nemali byť prečo nervózni, vyhrávali sme v sérii 3:1 a hrali sme doma. Takýto scenár, že vyhráme prvé dva zápasy v Bratislave, si asi nikto nepredstavoval. To bol základ celkového úspechu."

Diváci z toho mali viac

Účastník majstrovstiev sveta 2008 neprežíval o nič menšiu radosť ako vlani po zisku trofeje, i keď prvýkrát si to človek predsa len viac pamätá. "Tento titul si vážim takisto. Akurát je o to krajší, že sme ho vyhrali doma. Diváci z toho mali viac ako minulý rok, keď sme prišli domov ráno o šiestej."

Dokázali, že nie sú zlá partia

Keď bude Peter Húževka rovnako ako jeho spoluhráči bilancovať už s chladnou hlavu a určitým časovým odstupom tento ročník, nebude môcť opomenúť ani "obdobie temna", keď sa nedarilo a mužstvo sa potácalo v tabuľke. "Iste. Boli tam názory, že na to nemáme. Vraveli, že mužstvo tvorí zlú partiu. Nakoniec sme však všetkým dokázali, že sme naj v celej lige," vraví a spokojne sa už môže venovať oslavám. "Iste. Dreli sme celý rok, napokon to vyšlo, takže sme všetci veľmi šťastní."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Húževka spokojný - dva roky v Košiciach, dva tituly