Humenčania si z Lipian priviezli bod

Sportnet|8. apr 2015 o 00:00

Humenská bilancia pasovala do úlohy favorita v stretnutí Lipany – Humenné domáci celok.

Pohľad na tabuľku tretej futbalovej ligy (hral tretí s jedenástym), no najmä jarná humenská bilancia pasovala do úlohy favorita v stretnutí Lipany – Humenné domáci celok. Z lipianskej pôdy sa body často nevozia, čo však zverenci Martina Tongeľa porušili a ziskom bodu svojich potešili.

HUMENNÉ. Humennému sa vstup do odvety výsledkovo nevydaril. Zimnú prípravu sprevádzala neistota, či vôbec do jari nastúpia.

Dva týždne pred ostrým štartom vedenie klubu rozhodlo, že sa pokračovať bude. Vyskladať káder, konsolidovať hernú stránku však jednoduché nebolo, čo sa pretavilo na výsledkoch.

Nové domáce prostredie v Strážskom zažilo prehry so Sabinovom (0:5) i Plavnicou (0:2), v „arktickej“ dohrávke v Tatrách sa päťgólová prehra zopakovala.

Nasledoval zápas v Lipanoch a prvý jarný zápis po bezgólovej remíze.

Strelecké suchoty ostali

„Pred zápasom by som bod bral, teraz poviem, že sme dva body stratili,“ začal tréner ŠK Futura hodnotenie.

„Dve najväčšie šance zápasu sme mali my. V 56. minúte Ljubarskij vysunul Karabína, ktorý postupoval sám na brankára, no otáľal so strelou tak dlho, až mu dobiehajúci obranca loptu vypichol. V druhom prípade to bola asi 70. minúta, prečíslenie Popik – Ljubarskij – Karabín proti jednému obrancovi, ale nezvládli sme to. Domáci mali územnú prevahu, zahrávali možno aj pätnásť rohových kopov, ale priame ohrozenie našej brány až také časté nebolo. Najbližšie mal súper ku gólu pri bombe pod brvno, keď hráči už–už dvíhali ruky nad hlavu, ale brankár Slavik bravúrne loptu vyškriabal. Po našich výsledkových debakloch sme pozmenili herný systém, už to nebolo z našej strany také otvorené. Mladí chlapci – Šaro, Mikula, Babin si svoje miesta zastali, boli tam aj chyby, ale zvládli sme to bez inkasovania. Čo ma teší, že sme dokázali eliminovať útočnú silu súpera – Eliáš, Kirňák, či Drobňák. Škoda, že stále viazne naša koncovka, máme aj smolu, no raz ju už musíme prelomiť,“ dodal Martin Tongeľ.

Lipanom chýbal dôraz

„Trápenie v koncovke pokračovalo. Bolo to o tom, či dáme prvý gól. Keďže sa tak nestalo, dopadlo to tak, ako to dopadlo. Chýbali nám dôraz, nasadenie, pokoj v koncovke, aby sme Humenné zlomili. Sme smutní, ale máme dosť zápasov pred sebou, v ktorých si to môžeme vynahradiť,“ konštatoval asistent trénera Lipian Štefan Jacko.

V nedeľu hrajú Lipany vo Vyšnom Opátskom.

Už v sobotu Humenčania cestujú do Vranova, pričom domáci ešte neinkasovali, doma porazili Sninu i Vysoké Tatry 2:0, remizovali 0:0 v Sabinove a naposledy brali tri body z Plavnice po víťazstve 3:0.

Narazia na seba teda celky v odvete bez inkasovaného a streleného gólu...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenčania si z Lipian priviezli bod