Huba zaskakuje v útoku a dočkal sa aj gólu

Z tejto pozície skóroval. Peter Huba sa pred zvolenským brankárom Škrečkom nemýlil.
Z tejto pozície skóroval. Peter Huba sa pred zvolenským brankárom Škrečkom nemýlil. (Autor: tasr)
Sportnet|7. dec 2010 o 00:00

Zvláštne zloženie má nateraz štvrtý košický útok. Zo zostavy vypadli maródi Gron, Tomík, Pašek a Gmitter, a tak tréneri povolali z farmy v Bardejove Marcela Baláža, z juniorky Matúša Chovana a z obrancu Petra Hubu urobili aspoň momentálne útočníka.

A práve Huba ako jediný skóroval v riadnom hracom čase stretnutia vo Zvolene, ktoré oceliari vyhrali 2:1 po samostatných nájazdoch.

KOŠICE. Obranca Peter Huba zaskakuje v košickom útoku. Do tímu oceliarov prišiel počas uplynulej sezóny, no v listine strelcov nefiguroval až do nedeľňajšieho 32. kola extraligy. Dvadsaťpäť zápasov mu v tejto sezóne nebolo súdené, no v poslednom kole sa presadil. Inak gól dal Huba naposledy 9. októbra 2009 ešte vo zvolenskom drese. Bol jediný v uplynulej sezóne, lebo za oceliarov odohral 28 zápasov s bilanciou 0 gólov a 3 asistencie. Po 53 bezgólových vystúpeniach v košickom drese tak vie, ako chutí trefa do čierneho.

Trúfal si na útok

Peter sa musel preorientovať na útočníka, aspoň dočasne. Je to pre neho niečo nové. "Čo si spomínam, v útoku som ešte niekedy v mládežníckej kategórii odohral jeden zápas, ale nešlo mi to. Teraz prišla nová možnosť byť v útoku. Bol som po zranení ramena, vrátil som sa po 6 týždňoch e keďže hrávame na šesť bekov, bral som to aj ako možnosť rozohrať sa. Keď tréner prišiel za mnou, či si trúfam, povedal som áno, že budem rád, že konečne nabehnem do zápasového rytmu."

Presadil sa vo Zvolene, odkiaľ prišiel

Vo štvrtej útočnej formácii má pochopiteľne defenzívne úlohy. "Hráme systém so stiahnutým ľavým krídlom, takže ja mám v tej formácii skôr obranné úlohy," hovorí hokejista, ktorý prišiel do Košíc zo Zvolena. A práve na jeho ľade sa dočkal gólu v drese HC. "Skúšal som to predtým ako obranca neraz. Ale od modrej čiary je to k bránke ďalej, ako keď si pred ňu nakorčuľujete. Matúš Chovan mi spoza bránky prihrával. Bol som tam sám, domáca obrana zaváhala. Ja som hneď vypálil. Ten gól nasledoval po vydarenom striedaní, keď sme Zvolenčanov uzavreli v ich pásme," rád je Peter, že po vyše roku sa presadil aj v koncovke a dokonca na ľade, ktorý dôverne pozná, veď zo Zvolena prichádzal do Košíc. "O to to bolo krajšie. Možno ma aj domáci podcenili vidiac, že v útoku je obranca, že ten gól nedá. Tak som ho dal," pousmial sa.

Gól nedostať

Huba je pripravený hrať či v útoku, alebo v obrane, hlavná vec, že je na ľade. S mladým Chovanom a aj Balážom sa zišli narýchlo, a predsa dokážu byť užitoční. "Je to taký hravý mix. Ale podstatné je, že gól sme ešte nedostali. A keď niečo dáme, je to len veľké plus. Našou úlohou je, aby si zvyšné tri útoky oddýchli. Tie sú skôr na ofenzívu, mali by niečo vymyslieť. My nie sme pod takým tlakom ako zvyšné formácie," hovorí pred dnešným duelom s Martinom v Steel Aréne o 17.30. "Dúfam, že budeme pokračovať tak, ako doposiaľ, teda príde ďalšie víťazstvo," zaželal si.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Huba zaskakuje v útoku a dočkal sa aj gólu