Hruščáková: Nechali sme na ihrisku srdce

Sportnet|3. máj 2013 o 00:00

V tíme slovenského majstra Good Angels Košice je aj početná skupina mladých hráčok.

Najviac príležitostí z nich dostávala Žofia Hruščáková. A aj v poslednom zápase extraligovej sezóny dala o sebe vedieť. Na víťazstve 80:63 nad Ružomberkom sa podieľala dvanástimi bodmi a piatimi doskočenými loptami. Po piatom finálovom stretnutí neskrývala svoju radosť a emócie.

KOŠICE. Majstrovskú eufóriu si užívala po prvý raz. Košický klub síce získal svoj už desiaty extraligový titul v rade, ale pre Žofiu Hruščákovú bol prvý.

„Bol to už piaty finálový zápas. Veľa energie nám už neostalo, ale nechali sme na ihrisku srdce. Bolo to vidieť. Bojovali sme od prvej do poslednej minúty. A prejavilo sa to na výsledku,“ spokojne sa usmievala Žofia Hruščáková po úspešnom uzavretí extraligovej sezóny, keď žlto–modré zdolali Ružomberok 80:63.

Košičanky prehrávali v piatej minúte 4:10, ale nenechali sa vykoľajiť a už po prvej štvrtine viedli o štyri body. Po druhej desaťminútovke svoj náskok zvýšili na 21 bodov.

„Nik nechcel spraviť chybu, spočiatku sme prehrávali, ale rozohrali sme sa, produkovali náš basketbal. Ružomberok nám dal zabrať. Hral so srdcom, nedaroval ani zadarmo ani jednu loptu. Klobúk dole pred súperom. Nie je však podstatné, ako začnete, ale ako sa zápas končí, nie náhodu môj otec vraví: bič plieska na konci.“

Prvý titul v Košiciach

Hoci išlo o veľa, mladá košická odchovankyňa pôsobila na palubovke sebavedomo. Z desiatich streleckých pokusov nakoniec premenila šesť.

„Som šťastná. Ak by som sedela len na lavičke, tak sa teším tiež, ale tým, že som aj ja mohla trochu prispieť, mám o to väčšiu radosť. Je to môj prvý titul v Košiciach. Je to krásny pocit, ani sa mi o takom nesnívalo,“ vyznala sa najmladšia členka zlatého tímu, len 18–ročná Žofia Hruščáková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hruščáková: Nechali sme na ihrisku srdce