Hovorka v Mexiku úplne od všetkého vypol

Marek Hovorka.
Marek Hovorka. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|25. júl 2017 o 00:00

Marek Hovorka zažíva v Košiciach menšie déjà vu.

KOŠICE. Presne pred rokom sa v Crow aréne Marek Hovorka pripravoval na ľade na svoju súťažnú premiéru v drese oceliarov, no po štyroch dueloch v Lige majstrov mužstvo opustil.

Šance sa chopil v Žiline, kde pod vedením trénera Jančušku zakončil sezónu ziskom bronzu.

V lete však nastali v košickom mužstve veľké zmeny a jednou z nich bol aj návrat Mareka Hovorku.

Napriek tomu, že vlani z tímu oceliarov odišiel rodák z Dubnice nad Váhom pomerne nečakane, ponuku opäť si zahrať v metropole východu a navyše pod trénerom Jančuškom prijal veľmi rýchlo.

„Dá sa povedať, že som ani na chvíľu nezaváhal, keďže sa trénerom Košíc stal pán Jančuška. V podstate na 99 percent je to jeho zásluha, že som sa rozhodol opustiť Žilinu,“ povedal Marek Hovorka, ktorý sa už k vlaňajšiemu odchodu z košického mužstva nechcel vracať.

„Všetci vedia ako to bolo, nechcel by som to už príliš rozpitvávať. Myslím si, že keď si ľudia dali dve a dve dohromady, tak im to muselo byť jasné. Jednoducho ma sklamalo pár vecí a ja som typ, že keď sa v niečom sklamem, nedokážem fungovať v tom prostredí. Som veľmi vďačný najmä pánovi Bakošovi, ktorý vedel o mojej situácii, pochopil ma a vyšiel mi v ústrety.“

Začala sa príprava HC Košice: fotogaléria

24.7.2017

Hokej ho neskutočne bavil

V Žiline sa napokon Hovorka výkonnostne odrazil a výsledkom bola jeho jednoznačne najlepšia sezóna v doterajšej kariére.

V základnej časti nazbieral v 53 zápasoch celkom 60 bodov (23 gólov a 37 asistencií) a v play-off pridal v 11 dueloch 5 presných zásahov a 9 asistencií.

„Mal som skutočne vynikajúcu sezónu a hokej ma neskutočne bavil. Možno to bude znieť ako klišé, ale zišli sme sa v Žiline vynikajúca partia. Jeden ťahal za druhého a všetci sme si medzi sebou rozumeli,“ skonštatoval Hovorka.

Vzhľadom na reprezentačné povinnosti si 32-ročný útočník nestihol príliš užiť oslavy žilinskej bronzovej medaily.

„V podstate dva dni na to ako mi skončila sezóna v klube som sa už hlásil v národnom tíme. Viem o tom, že chalani tam chvíľu oslavovali, ale nič veľké to zase nebolo,“ uviedol Hovorka.

Nechodil na žiadne výlety

Po dlhej a náročnej sezóne si napokon odchovanec martinského hokeja stihol aj poriadne oddýchnuť.

„Asi desať dní po návrate z majstrovstiev sveta som si dal úplný oddych a následne som išiel na dovolenku do Mexika. Po návrate som začal trénovať na konci mája a ťahal som až doteraz sedem a pol týždňa poctivej prípravy. Už niekoľko rokov to mám trochu posunuté, takže mám iný režim ako ostatní. Nedávam si pauzu tri týždne, ale idem rovno na ľad.“

Do Mexika nešiel Hovorka spoznávať novú krajinu, v ktorej predtým nebol, ale maximálne zrelaxovať.

„Vyberal som z viacerých exotických destinácií, ale Mexiko bola pre mňa jasná voľba. Bolo to jednoducho super, neskutočne sa mi tam páčilo. Úplne som vypol od všetkého a nechodil som ani na žiadne výlety. Na desať dní som si ľahol k moru alebo k bazénu a nič som nerobil, len jedol,“ pousmial sa Hovorka.

Súpiska HC Košice

Brankári: Vladislav Habal, Joakim Lundström, Stanislav Škorvánek.

Obrancovia: Martin Bača, Václav Čížek, Martin Dudáš, Patrik Koch, Lukáš Matejka, Christián Michalčin, Jere Pulli, Eduard Šedivý.

Útočníci: Jiří Bicek, Peter Boltun, Tomáš Hričina, Marek Hovorka, Richard Jenčík, Petr Kafka, Tomáš Klíma, Patrik Koyš, Ladislav Nagy, Martin Novotný, David Pacan, Šimon Petráš, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Filip Vrábeľ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hovorka v Mexiku úplne od všetkého vypol