Hossa strelil dva góly, Kopecký pridal dve asistencie

Chicago ako úradujúceho víťaza Stanleyho pohára v pondelok privítal v Bielom dome prezident USA Barack Obama. Marián Hossa s Tomášom Kopeckým sú v hornom rade.
Chicago ako úradujúceho víťaza Stanleyho pohára v pondelok privítal v Bielom dome prezident USA Barack Obama. Marián Hossa s Tomášom Kopeckým sú v hornom rade. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|15. mar 2011 o 05:55

Slovenskí útočníci Chicaga pomohli Blackhawks k dôležitej výhre nad San Jose.

BRATISLAVA. Marián Hossa hrá naďalej vo výbornej forme. V noci pomohol Chicagu k výhre 6:3 nad rivalom o postup do play off zo San Jose. Darilo sa aj Tomášovi Kopeckému, ktorý si zapísal dve asistencie.

Hossu vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Sharks síce vyhrávali na ľade Blackhawks 2:1 po prvej tretine, ale zverenci trénera Joela Quennevilleho predviedli v druhej tretine skvelý výkon, vyhrali ju 5:1 a otočili výsledok vo svoj prospech.

Na obrate mal veľkú zásluhu Hossa, ktorý strelil na začiatku druhej dvadsaťminútovky dva rýchle góly v presilovke, s ktorými domáci otočili skóre.

"Možno ma fanúšikovia privítali trochu inak ako ostatných našich hráčov. Snažil som sa na duel pripravovať ako na každý iný," povedal Niemi. Chicagu vyšla predovšetkým druhá tretina, v ktorej dali päť gólov a rozhodli o svojom víťazstve. Štyri asistencie si v zápase pripísal Patrick Sharp.

"Druhá tretina bola jednou z tých, v ktorých vám vyjde úplne všetko, na čo siahnete. Bola to skvelá dvadsaťminútovka. Dosiahol som síce štyri body, ale v tejto fáze sezóny sú dôležitejšie výsledky celého tímu. Antti Niemi je skvelý brankár. Je výborné, že sme mu dali toľko gólov. Aj keď je náš kamarát, ľútosť necítime," povedal po stretnutí pre nhl.com Sharp. Jubilejný stý gól v kariére strelil Patrick Kane.

V druhom dueli sa darilo hokejistom Tampy. Tí vyhrali 6:2 na ľade Toronta. Na výhre Lightining mal zásluhu najmä švédsky mladík Mattias Ritola, ktorý strelil dva góly a dal si tak pekný darček k 24. narodeninám.

Tretí nočný zápas vyhral Vancouver nad Minnesotou 4:2. V drese Canucks sa dvakrát presadil Ryan Kasler.

Výsledky:

Toronto - Tampay Bay 2:6 (0:1, 2:3, 0:2)

Chicago - San Jose 6:3 (1:2, 5:1, 0:0) - Hossa 2+0, Kopecký 0+2

Vancouver - Minnesota 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa strelil dva góly, Kopecký pridal dve asistencie